• DOLAR 32.391
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2400.463
  • ...
Ortaokul öğrencilerinden Kutlu Doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Midyat İlçesi 75. Yıl İMKB Ortaokulu öğrencileri tarafından 'Kutlu Doğum' etkinliği düzenlendi. Öğrenciler tarafından program öncesi katılımcılara gül suyu ile lokum ikram edildi.

Okulun çok amaçlı salonunda yapılan programa, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, Savur Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahim Demir, Midyat Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Salih Aslan, Okul Müdürü Yılmaz Ölmez, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Hz Muhammed'i konu alan şiirlerin ardından Hadis-i Şerifler ve ilahiler okunarak semazen ve skeç gösterileri yapıldı.
 
Programda konuşan Okul Müdürü Yılmaz Ölmez, Hz Muhammed'in tüm insanlığa ve Müslümanlara rahmet olarak gönderildiğini belirterek,

“Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in(sav) Kutlu doğumunun yıl dönümünün tüm insanlığa öncelikle barış, huzur, mutluluk ve adalet getirmesini diliyorum. Peygamber Efendimiz (sav), insanlar içerisinden seçilmiş, insanlara karşı çok şefkatli ve merhametli bir peygamberdir.” dedi.

Ardından bir konuşma yapan Midyat Müftü Vekili İdris Yıldırım ise “Bu programı Allah Resulünün (sav)  bize getirdiği hayat yüklü mesajlarını anlamaya vesile kılmalıyız. Aksi halde bu programın içeriği bana göre boş kalacaktır ve anlamsız olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Program, ‘Kutlu Doğum Haftası' münasebetiyle düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilmesinin ardından sona erdi. (Süleyman Tunç-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir