• DOLAR 32.593
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2496.075
  • ...
Gaziantep`te `Tevhid ve Vahdet Peygamberi` konulu etkinlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nisan ayının başlaması ile birlikte başlayan Kutlu Doğum etkinlikleri büyük bir coşku ve heyecan ile devam ediyor. Bu kapsamda Şehitkâmil ilçe Müftülüğü`ne bağlı Halid b. Velid, Ahmet Yesevi, Hüseyin Gani, Hanifi Yüceler, Hz. Ebu bekir ve Hz. Yuşa Cami tarafından, cami cemaati ile Karşıyaka 8 Şubat Mahalle sakinlerine yönelik ‘Tevhid ve Vahdet Peygamberi Hz. Muhammed (sav)` temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Karşıyaka 8 Şubat Ortaokul'u bahçesinde düzenlenen etkinlik, Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği etkinlik Mevlithan Doğan Parmaksız`ın okuduğu Türkçe Mevlid-i Şerif ile devam etti. Nizip Tekbir ilahi Grubu ile Peygamber Sevdalıları Erkek İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahiler ile devam etkinlikte heyecan ve coşku doruğa ulaştı.

Okunan ilahilerin ardından program Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Hamza Bayram`ın ‘Tevhid, Vahdet ve Hz. Peygamber` temalı konuşmasıyla devam etti.

İnsanlığa büyük bir lütuf ve âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed`in (sav) dünyaya teşriflerinin kutlandığı Kutlu Doğum Haftasını idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Bayram, Kur`an ve İslam`ı anlamak için öncelikle Hz. Muhammed`i anlamak gerektiğine dikkat çekti.

Bayram, “Bizler bu gün O`nu anmak için bir araya toplandık. O`nu anmak, O`nu aramak demektir. O`nu aramak demek O, rahmet peygamberini anlamaya çalışmak demektir. İşte bizler O`nu anmak, anlamak ve hep beraber burada toplandık. O`nu anlamak evvela Kur`an`ı anlamaktır. O`nu anlamak İslam`ı anlamaktır. O`nun ümmeti olarak siz O`nun gönlünde hiç eksik olmadınız. Onun için inşallah diyoruz ki, O`da sizin gönlünüzden eksik olmasın.”temennisinde bulundu.

Hz Muhammed'in tevhid ilkesi ile kalplerdeki birliği oluşturmaya çalıştığını belirten Bayram, kalplerde Allah`ın birliği ilkesi yerleştirildikten sonra gönüllere ümmetin birliğinin kendiliğinden yerleşeceğine vurgu yaparak şunları kaydetti:

“Tevhid demek Allah`ın birliğini kabul etmek demektir. Tevhid Allah`ın tek olduğu ilkesidir. Peygamber efendimizde, peygamberliğinin ilk 11,5 yılında bu Tevhid ilkesini insanların kalbine yerleştirmeye çalışmıştır. Tevhid ilkesi ile kalplerdeki birliği oluşturmaya çalışmıştır. Zaten Allah (c.c) dini iki temel üzerine kurulmuştur. Birinci Allah`ın birliği, ikincisi de ümmetin birliğidir. Bu iki temel sağlandıktan sonra bütün sıkıntılar ortadan kalkar. Kalplerde Allah`ın birliği ilkesi yerleştikten sonra gönüllere ümmetin birliği zaten yerleşecektir. Peygamber efendimiz ashabına bu Tevhid ilkesini ve vahdet ilkesini yerleştirerek, nasıl bir toplum ortaya çıkardı. Günümüzde hala O`nun çıkarmış olduğu ve ashabının ensar ve muhacir kardeşliği bir daha ortaya çıkmamıştır.”

Öte yandan etkinliğe katılan katılımcılara Hz Muhammed'in hayatını konu alan ‘Tevhid ve Hz. Peygamber` isimli kitap ile Kutlu Doğum anısına gül dağıtıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir