• DOLAR 32.556
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2448.464
  • ...
Kutlu Doğum etkinliği ardından köylüler duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Batman’ın Beşiri İlçesine bağlı Doğankavak (Hathatke) köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin ardından Peygamber âşıkları kadın, erkek ve çocuklar, duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştılar.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her yıl geleneksel bir hale getirilerek düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğini çok olumlu bulduğunu söyleyen Mevlit Coşkun, “Kutlu Doğum etkinliğinden çok memnun olduk. Çok sevinçliyiz. O kadar mutluyum ki mutluluğumu kelimelere dökemiyorum. Bu güzel günleri bize gösterdiği için Allah’a çok şükürler olsun. Peygamber Sevdalıları Platformu ve Köy-Der yetkililerine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kutlu Doğum etkinliğinin bayram şenliği gibi güzel bir etkinlik olduğunu vurgulayan Selim Coşkun, “3 yıldır köyümüzde kutlu doğum etkinliği yapılıyor. Çok güzel ve mutluyuz. Etkinlikler bayram havasında geçiyor. Köy-Der ve Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerinde Allah razı olsun. Peygamber Efendimizin hayatını işlediğimiz için hayatımıza olumlu yansımaları oluyor. Yapılan etkinliğe tüm köylü çok memnundur.” diye konuştu.

Köy sakinlerinden Apti Gülcan, ise şunları kaydetti: “Bizler Müslümanlık istiyoruz. Allah İslam dinini tüm yerlere hâkim etsin. Yapılan Kutlu Doğum etkinlikleri çok güzel ve faydalıdır. Müslümanlığı bir gereğidir. Kutlu Doğum etkinlikleriyle Hz. Muhammed'i (sav) hakkıyla anlıyoruz. Her yıl bu vesileyle peygamber efendimizi anıyoruz.”

Kutlu Doğum'un herkese huzur getirmesi temennisinde bulunan bir diğer köy sakini Nurcan Coşkun da “Kutlu Doğum etkinlikleri çok güzeldir. Yaptığımız kutlu doğum etkinlikleri sayesinde Allah bereket versin. Bu etkinliklerle köyümüze bir neşe ve bayram havası geliyor.” görüşlerini paylaştı.

Köy sakinlerinden Fatma Yenidoğan, “3 senedir köyümüzde mevlit etkinliği oluyor. Mevlidimizi çok beğeniyoruz. Bu vesileyle dinimizi peygamberimizi tanıyoruz. Rabbim bu etkinlikler hatırına bizleri affetsin. Yapılan etkinlikte emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu tür etkinlikleri ne kadar yapsak o kadar seviniyoruz. Çok güzel duygular içerisindeyim ve duygularımı anlatamıyorum.” dedi.

Etkinliğe katılan çocuklar ise duygularını paylaşarak, Kutlu Doğum etkinliğinin çok güzel olduğunu ve bu vesileyle Peygamber Efendimizi tanıdıklarını belirtip, Peygamber Sevdalıları Platformu ve Köy-Der yetkililerine teşekkürlerini ilettiler. (M. Sait Çelik- İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir