• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da Kutlu Doğum hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Pazar günü saat 13.30`da yeni Otogar yanı Mevlit Alanında düzenleyecek olan Kutlu Doğum etkinliği için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Batman halkını etkinliğe davet etmek amacıyla her eve Hz Muhammed'in hayatını anlatan 100 bin siyer kitabı dağıtarak etkinliğe davet eden platform üye ve gönüllüleri, şehir merkezindeki ve kırsaldaki tüm evleri dolaşıyor.

Platforma üye derneklerden Hira-Der, halkı Batman`da Pazar günü yapılacak olan Kutlu Doğum Mevlidine davet için anons araçlarını Batman sokaklarında dolaştırmaya başladı. 

Batman Hira-Der önünden kalkan araçların üzerine “Alemlere rahmet Hz. Muhammed`e (sav) selamlar olsun, Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav) ve 24 Nisan Pazar saat 13.30 mevlüd alanı” yazan brandalar asıldı.

Çiçeklerle süslenen araçlar, Hira-Der önünden Cuma namazından önce hareket etti. Araçlar, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Kutlu Doğum etkinliğine kadar Batman'ı ve yakın köyleri gezecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Hira-Der Genel Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her sene Kutlu Doğum etkinliği düzenliyoruz. Peygamber Sevdalıları olarak böyle büyük bir organizasyon yaptığımız zaman dernekler arası görev paylaşımı yapıyoruz. Bu görevlerden bir tanesi de anons arabalarının süslenmesi ve çıkmasıdır. Bunu da platforma üye Hira-Der olarak üstlendik.” şeklinde konuştu.

Rüzgar, “Aylar önce kutlu doğum hazırlıklarımıza başladık. Hazırlıkların son aşamalarına ulaşmış durumdayız. Arabalarımızı süsledik. Cuma, Cumartesi ve Pazar günü öğleye kadar tüm Batman Cadde ve sokaklarını hatta yakın çevredeki köyleri dolaşaraktan tüm halkı kutlu doğum etkinliğine davet edeceğiz. Tüm Batman halkını 7`den 70`e  herkesi kutlu doğum etkinliğimize davet ediyoruz.” dedi. (M.Sait Çelik – İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir