• DOLAR 32.565
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2445.563
  • ...
"Hz Peygamber tarihe geçen İslam kardeşliğini tesis etti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bingöl merkeze bağlı İçmeler Mahallesi`nde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliğine mahallelilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Mevlid-i Şerif'in okunmasıyla devam etti. Ardından Özlem Ajans sanatçıları ilahiler seslendirildi.

Peygamber sevdalıları Platformu Bingöl koordinatörü Cihan Bozaba bir konuşma yaptı. Bozaba, Bizler bugün "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed'i (s.a.v)" anmak ve anlatmak için buraya geldiklerini ifade ederek, Hz Muhammed'in yaşantısından örnekler verdi.

“İslam beldeleri sıkıntı yaşıyorsa kardeşliğimize dikkat etmeyişimizdendir”

İslam ümmetinin içerinde olan duruma dikkat çeken Bozaba, “Geçici dünyada kendimize kalıcı gözüyle baktığımız için Vahdet ve Kardeşliğimiz bozuldu. Bugün İslam beldeleri sıkıntılar yaşıyorsa bunun sebebi hakiyle kardeşliğimize riayet etmeyişimizdendir. Eğer İslam memleketlerinde “Vahdet ve Kardeşlik” bilinci yer edinmiş olsaydı ümmet bu halde olmazdı. Bugün ülkeleri işgal edilmiş, İslam beldeleri yıkılmış ve insanlar öldürülüyor. Bugün çocukların ve bebelerin cesetleri deniz kıyılarına vuruyorsa, bununla beraber insanlığın vicdanları kıyıya vuruyorsa ve her gün bu manzaralara şahit oluyorsak kardeşliğin hakkını yerine getiremediğimizden dolayıdır. Suriye, Filistin, Irak ve Mısır gibi birçok İslam ülkesinde sorunlar varsa vahdet ve kardeşliği ile ümmet bilincinin olmayışındandır.” dedi.

“Hz Peygamber tarihe geçen İslam kardeşliğini tesis etti”

Konuşmasına “Müminler Ancak kardeştir” ayetini okuyarak devam eden Bozaba, İslam kardeşliğini en güzel şekilde tesis eden Hz Muhammed'in olduğunu ifade ederek, "Efendimiz Medine`ye yapılan hicretin ardından ilk olarak yaptığı icraatlardan bir tanesi de Müslümanlar arasında İslam kardeşliğini tesis etmesiydi. Bunun tarihte en iyi örneği ise  Ensar ve Muhacir kardeşliğidir. Medine`de yıllarca birbirine düşman olan Evs ve Hazreç kabileleri İslam sayesinde barışarak, yıllarca süren düşmanlıklar yerine kardeşlik aldı. Aralarındaki düşmanlığın yerini kardeşliğin vermiş olduğu muhabbet tarihe geçti.”şeklinde konuştu. (Mehmet Beygo-İLKHA) 










































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir