• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...
`Evlerimiz O`nun evine benzemeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından İpekyolu ilçesine bağlı Erçek Mahallesi`nde ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed` temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Sunuculuğunu Murat Dalgın`ın yaptığı etkinlik Kur'an tilavetiyle başladı. Okunan Mevlid-i Şerifin ardından Grup Rahmet, ilahiler seslendirdi.

Programda bir konuşma yapan İttihad'ul Ulema üyesi Levent Dalgın, Peygamber Efendimiz (sav)`in sevgisine, muhabbetine ve hayatına sahip çıkılmaz ise yarın durumun Suriye`den farksız olmayacağını söyledi.

Ümmetin dağınık olmasının sebeplerini anlatan Dalgın, ümmetin dağınık olmasının tek nedeni, ihtilaflar ve çekişmeler olduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı: “Ümmetin bu gün içinde bulunduğu durum sayı azlığından, kuvvet yetersizliğinden değil, aralarındaki ihtilaf ve çekişmelerden kaynaklanmaktadır.  Evlerimiz O'nun ve ashabının evlerine benzemeli.” dedi.

Müslümanların ibadetlerini huşu içinde yapmasını tavsiye eden Dalgın, “Vahyin indiği ev misali vahiy kokmalı, ailece okumalı Kur`an`ı ki yüreklere dokunmalı. İlk kez emrediliyormuşçasına huşu ile kılınmalı namazlar. Evde helal lokmanın kokusu gelmeli. Edep, adap okulları olmalı evlerimiz. Ticaretimiz O'nun ticaretine benzesin. Az da olsa gözümüz helalinden kazançta olmalı, lütfedilenle doymalı nefislerimiz.” ifadelerini kullandı.

Dalgın, “Şehit Yasin Börü`ler, Adeviye meydanında Esmalar, köy köy gezen dava adamı İmam Hüseyin'ler var. Bugün ahitlerini bozmayanlar meydanlardadır. Onları İslam`dan uzaklaştırmaya, kirli emeklerine alet etmeye, Kur`ansız, Muhammedsiz yapmaya çalışanlara karşı bu meydanlarda sana olan muhabbetlerini haykırıyorlar." diyerek "Şimdi sizlerden; ‘Bu günden sonra onu ve Aziz İslam davasını daha iyi yaşayacak ve savunacağım, ben ve çocuklarım onun hayatını daha fazla okuyacak ve yaşayacağım, evlerimizi onun ve ashabının evlerine benzeteceğim.` diye bir söz almak istiyorum. ” şeklinde hitap etti.

“Bu sevgiye ve muhabbete sahip çıkmamız gerekir”

Peygamber Efendimiz (sav)`in muhabbetine sahip çıkılması gerektiğini belirten Dalgın, Resulullah (sav)`ın sevgisine, muhabbetine ve hayatına sahip çıkılmaz ise yarın durumun Suriye`den farksız olmayacağına dikkat çekti.

Dalgın, “28 Şubat döneminde Kur`an kurslarını ve imam hatip okullarını kapattırdılar. ‘Allah (cc), Hz. Muhammed (sav)` diyen insanları zindanlara attılar. İşte o dönemden sonra seküler bir nesil yetişti. Muhammedsiz bir nesil yetişti. Kardeşliği, hukuku ve vahdeti bilmeyen bir nesil yetişti. Bu gün onlar şehirleri harabeye çevirmişlerdir. Dolayısıyla bu sevgiye ve muhabbete sahip çıkmamız gerekir. Bununla beraber bu sevgiyi yetim bırakmamamız gerekir.” İfadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir