• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
 ``İslam`ın hâkimiyeti Peygamber aşkıyla mümkündür``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Midyat Azim-Der`in Mardin`in Savur (Stewrê) İlçesi İçören (Teffê beldesi) Mahallesinde organizesiyle Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. 

 İçören Mahallesi Mevlid alanında gerçekleştirilen etkinliğin sunuculuğunu Enes Çelik yaptı.

Ebübekir Aslan`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle  başlayan etkinlik, Özlem ajans sanatçılarından Derviş Madsor  ilahiler seslendirdi. Peygamber sevdalısı halk ilahilere büyük bir coşkuyla eşlik ederken, bazıları ise evlerin damları ve balkonlarından bu coşkuyu izledi.

Ardından Hacı Rıfat Tekin`in  Arapça olarak okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti.

“İslam`ın hâkim olması Peygamber aşkıyla mümkün”

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İbrahim Akar, İslam`ın hâkim kılınmasının Peygamber aşkıyla mümkün olabileceğini belirterek  şöyle konuştu:

“Burada bulunduğum dört saatlik sürede şuna şahit oldum.Teffê`de şu küçük çocukların ve gençlerin gözlerindeki  Peygamber aşkı  İslam`ın yakın zamanda hâkim olacağını gösteriyor.” dedi.

“O`nu sevmenin bir bedeli vardır”

Peygamberi sevmenin bir bedelinin olduğunu ,O`nu seviyorum diyenin ashabı gibi  çok zorlukla karşılaşacağını belirten Akar   konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sadece dille 2Peygamberimi çok seviyorum` demek yetmez. O`nu ashabı gibi tanıyıp, O`nun yolunda canımızla, malımızla ve evlatlarımızla yürümeliyiz. Ve o ashab yaşadıklarının karşılığının ne olduğunu çok iyi biliyorlardı. Efendimize sadece salavat getirmek yetmez, tabi ki O`na çokça salavat getireceğiz. Ama  Resulullah`ı zikirmatik haline getirmeyeceğiz. O`na olan sevgimizi O`nu tanıyarak, okuyarak, yaşayarak  ve şu çocuklarımıza anlatarak ancak ortaya koyabiliriz” şeklinde konuştu.

“Vahdetin önündeki en büyük engel mezhepçiliktir”

Ümmetin parçalanmış bir hale geldiğini bunun en büyük sebebinin Müslümanlar arasındaki mezhepçilik hastalığının olduğunu belirten Akar,“Vahdet ve kardeşlik, Asr-ı saadet döneminde en güzel şekilde hayat bulmuştur. Bunu, Efendimize iman eden ilk Müslümanların kimliklerine bakarak öğrenebiliriz. Rum, Kürt, Türk, Farisi gibi milletlerden O`nun ashabı vardı. Ve onlar vahdet ve kardeşliğin vücut bulmuş hali idiler. Bizler de ancak onlar gibi yapabilirsek vahdet ve kardeşliği tesis edebiliriz” ifadelerini kullandı.

Coşkuyla geçen Kutlu Doğum etkinliği Selahattin Yeniay Hoca`nın Esmaül Hüsna ile yaptığı duanın ardından sona erdi. (Süleyman Tunç –İLKHA)


























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir