• DOLAR 32.535
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2443.002
  • ...
Kızılsu Köyünde Muhammedi Sevda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sunuculuğunu Mehmet Salih Şimşek'in yaptığı etkinlik Molla Ömer Anık Hoca'nın Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından Kürtçe mevlidin okunması ile devam etti.  

 Mevlid  okunduğu esnada etkinliğe katılan bazı katılımcıların duygulanarak ağladıkları görüldü.

Program Özlem Ajans sanatçılarının Peygamber Efendimiz üzerine besteledikleri ilahileri seslendirmeleri  ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Abdullah Şanlı Hoca bölgede yaşanan olaylara değinerek bölge halkının bir kısmının  Allah ve Resulünden uzaklaşarak Hz. Muhammed dışında başka kişilere tabi olduğu için bugün sokaklarda kaldığını ve muhacir olduklarını ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti;

"Bir seferde tüm şehirlerimiz  yıkılarak viraneye döndü. Bunun sonucunda elimize ne geçti zarardan başka? Hz. Nuh`un (as)  dediği gibi onlar zarardan başka fayda vermeyecek kişilere tabi oldukları için bu duruma düştü. Onlara seslenip şöyle diyoruz, gelin Allah'ın Resulüne tabi olun, gelin siz de Peygamber sevdalısı olun ki kurtuluşa eresiniz."

Şanlı; Malumunuz Nisan ayıdır bahardır Resulullah'ın (sav )dünyayı şereflendirdiği  ve nurlandırdığı aydır. Peygamber Efendimize bundan 1400 sene önce karanlık ve zulüm ve her türlü kötülüğün olduğu bir dönemde risalet davası verildi ve tüm bu karanlıkları ortadan kaldırarak  dünyayı aydınlattı. Allah-u Teala'da bundan  bahsederek "Biz seni insanlığa nur ve rahmet kıldık" der. Bizler de Peygamberimizin bu nur ve rahmetini kutlamak için onun Kutlu Doğumunu kutluyoruz. Bizler kurtuluşa ermek ve İslam dini için bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Çünkü  yüce Allah Resulü hakkında Kur`an-ı Kerim'de şöyle emrediyor "De ki, eğer Allah`ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı affetsin. Allah çok bağışlayıcı, çok merhamet edicidir." Eğer bizler Peygamberimizi hakkıyla tanıyamazsak ona tabi olamayız .O'na tabi olabilmemiz için ilk önce O'nu tanımamız lazım. Efendimize tabi olanlar tarih boyunca başları öne eğilmemiş hep başları dimdik olmuşlar izzet ve şeref kazanmışlardır." İfadelerini kullandı.

Sahneye çıkan özlem ajansı sanatçılarının ilahiler seslendirmesinin ardından  Molla Cevher Arasan Hoca halka hitap ettiği konuşmasında bu etkinlikleri düzenlemedeki amaçlarının  Allah ve Resulüne bağlılıklarını göstermek olduğunu belirterek, "Ve diyoruz ki bir Peygamber gelip zulüm altında inleyen halkını kurtardı. Bizlerin de içinde bulunduğu bu durumdan ancak Hz. Muhammed kurtarır. Allah Peygamber Efendimizi risalet davasıyla görevlendirdiği dönemde hak hukuk namına bir şey kalmamıştı. Arabistan'da ve o dönemdeki devletler parça parça olmuştu.   İslam dini dağılan ve parçalara ayrılan insanlığı bir araya getirip birleştirdi. Yüce Allah Kur`an-ı Kerim'de ‘Hepiniz Allah'ın ipine sımsıkı sarılıp ayrılmayın` diyor. Asrı Saadet döneminden önceki dönemde halkın içinde bulunduğu durumdan kim kurtarabilirdi? Ancak  bir Peygamber. Onları o zulüm altından kurtarabilirdi. Yüce Allah Hz. Muhammed`e  (sav) bu görevi layık gördü ve tüm Müslümanları bir çatı altında toplayıp tek bir kuvvet haline getirdi." Şeklinde konuştu.

Peygamber efendimizin risalet davasıyla görevlendirildiği vakit kendi kavminin O'nu kabul etmeyerek Hicret etmek zorunda bıraktığını dile getiren Arasan, konuşmasını şöyle sonlandırdı;

"On üç sene boyunca Mekke'de kavmine İslam davasını anlatmaya çalıştı ama engel olmaya çalıştılar. Tıpkı Hz. İbrahim'in davasını Şanlıurfa'da  kavmine anlatamadığı ve kavminin O`nu ateşe attığı  ve ondan sonra hicret etmek zorunda kaldığı gibi. Medine'ye gittiğinde hiç kimsenin minneti alında olmadan davasını sürdürdü. Allah-u Teala da O'na ‘Biz senin adını yücelteceğiz ya Muhammed. Sana tabi olanlar ancak izzet ve kurtuluşa erip şeref kazanır` diye buyurdu.  İnsanlık adaletli olmayı, fakir, yetim ve kimsesizlere sahip çıkmayı O'ndan öğrendi. Bir hiç uğruna insanların öldürülmesini Efendimiz  (sav) durdurdu. Bugün de ne zaman Hz Muhammed'in yoluna tabi olursak o zaman kurtuluşa erip şeref ve izzet kazanırız"

Daha sonra sahneye çıkan Nasrullah Bilik adlı çocuk Peygamber Efendimiz üzerine yazılan şiiri okudu.

Etkinlik Özlem Ajans sanatçılarının okuduğu ilahilerden sonra yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)


























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir