• DOLAR 32.582
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2424.721
  • ...
Kulp halkı Peygamber sevdasıyla coştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde,  ‘Vahdet ve Kardeşlik Peygamberi Hz. Muhammed` temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren İlçe meydanına  platformun kurulduğu mevlit alanı tevhit bayrakları, flamalar ve pankartlarla donatıldı.

Etkinliğe katılan Peygamber aşıkları ellerinde tevhit bayraklarını dalgalandırarak sık sık salavat ve tekbirler getirdi.

Peygamber coşkusu ile düzenlenen etkinlikte, erkek ve kadınlar için ayrı yerler hazırlandığı görüldü.

Cuma namazının kılınmasının ardından başlayan Kutlu Doğum etkinliği hafız Cumali Yıldız`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Okunan Kürtçe mevlide alanı dolduran kalabalık da salâvatlarla eşlik etti. Yer yer duygusal anların da yaşandığı mevlidin okunmasından sonra   Kızıltepe İlahi Grubu tarafından Hz. Muhammed (sav) üzerine bestelenen ilahiler seslendirildi.

Katılımcıların seslendirilen ilahilere halay çekerek eşlik etmeleri renkli görüntülerin yaşanmasına sebep oldu.

“Kardeş olmaktan başka çaremiz yok”

Kız çocukları ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerin ardından, Programda Kürtçe bir konuşa yapan Molla Kerbela Şanlı,  ‘Vahdet ve Kardeşlik`  temasına vurgu yaparak, “Bizler İslam çatısı altında Kur`an ve sünnet çerçevesinde kardeş olmalıyız. Dostlardan Allah`ı önderlerden Peygamberi, kitaplardan Kur`an`ı, yollardan ise İslam`ı seçmeliyiz. Başka çaremiz yok. Peygamber âşıkları hakkında geçmişte olduğu gibi bugün de Tufeyl Bin Amr gibi kara propaganda yapılıyor. Bu propagandalar bizi geçmişte de yıldırmadığı gibi bugün de yıldırmayacaktır.” şeklinde konuştu.

Program Molla Muhammet Sekan Gündüz`ün yaptığı dua ile son buldu.  (Yunus Sırat-İLKHA)




























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir