• DOLAR 32.474
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2434.44
  • ...
Midyat`ta okullar arası siyer yarışması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Midyat Müftülüğü ile Midyat Eğitim-Bir-Sen Temsilciliğinin ortaklaşa tertipledikleri lise ve ortaokullar arası Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması büyük katılımla gerçekleştirildi.

Bilgi yarışmasına İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, Müftü Mehmet Şafi Bilik, Mardin Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Eyüp Değer, Midyat Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilciliği Başkanı Hüseyin Yücel, öğretmenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Yarışma için 2 ay öncesinden ortaokul düzeyinde “Genç Sahabeler”, lise düzeyinde “Peygamberimiz Gençlerle” adlı kitaplar hazırlanmaları için öğrencilere verildi.

Geleneksel hale getirilen yarışmada liseliler, İMKB İlk ve Ortaokulu kültür salonunda, ortaokullular ise kapalı spor salonunda yarıştı.

8 lise ve 31 ortaokulunun yarıştığı bilgi yarışmasında 20'şer soru soruldu. Yarışma sonunda Lise kategorisinde Midyat Fen Lisesi, Ortaokullar kategorisinde ise Midyat Mustafa Kemal İmam-Hatip Ortaokulu birinci oldu.

Birinci olan okula çeyrek altın, ikinci olan okula 150 TL, üçüncü olan okula ise 100 TL ödül almaya hak kazanırken, ödüllerin daha sonra düzenlenecek olan Kutlu Doğum Programında verileceği belirtildi.

Birinci olan lisenin öğrencileri, yarışmada öğrendiklerini hayatlarına tatbik etmenin ödüllerden daha değerli olduğunu belirterek, “Yarışmayı düzenleyenlerden Allah razı olsun. Okulumuz adına çok sevinçliyiz. Çok güzel bir yarışmaydı. Peygamberimizin hayatını öğrenmeye vesile oldu. Herkese bu tür yarışmalara katılmalarını tavsiye ediyoruz.” şeklinde konuştular.

Yarışma hakkında bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Midyat Temsilciliği Başkanı Hüseyin Yücel ise "Geleneksel olarak yaptığımız bir yarışma. Bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirdik. Emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Amacımız Efendimizin hayatını öğrenci kardeşlerimizin bir nebze olsun öğrenmelerini, anlamalarını ve yaşamalarını sağlamaktır.” dedi. (Süleyman Tunç-İLKHA)

 


















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir