• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
Danalı köyünde Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformun Batman Koordinatörlüğüne bağlı Köy, Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneğinin (Köy-Der) organizesinde, köy ve beldelerde ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed` temalı düzenlenen Kutlu Doğum etkinlikleri devam ediyor.

Batman merkeze bağlı Danalı (Zêrcîl) köyünde gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği köylülerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Mehmet Ali Şimşek`in sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Molla Yakup Yetiş`in Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan köy sakinlerinden Mehmet Şirin Sevdi, Hz. Muhammed`in Kutlu Doğumu münasebetiyle toplandıklarını belirterek,  katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Ardından ses sanatçıları Hz Muhammed için besledikleri ilahileri seslendirdi. Daha sonra  Köy-Der Rehber Mevlithanlarının okuduğu Mevlid-İ Şerif ile etkinlik devam etti.

Etkinlikte bir konuşma yapan Molla Tacettin Topaloğlu, Hz Muhammed`in hayatından İslam kardeşliğine dair kesitler aktararak, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

“Hz. Muhammed insanlar arasına birlik ve kardeşliği tesis etti”

Allah`ın Kur`an-ı Kerim`de tüm insanları birliğe davet ettiğini söyleyen Topaloğlu, söyle konuştu: “Hep beraber Allah`ın ipine sarılıp birbirimizden kopmamalıyız. Âlemlerin Rabbi birlik ve beraberlik için nazil ettiği ayetleri mühim bir olaydan dolayı nazil etmiştir. Medine`de Evs ve Hazreç adında iki meşhur kabile vardı. O iki kabile yüzlerce yıl birbirleriyle savaşmıştı. Savaşları büyük ölümlerle sonuçlanırdı. O dönemin başkan ve önderleri iki kabileyi birbirine kardeş kılıp ve savaşlarını durduramıyorlardı. İslam peygamberin gelişiyle o iki kabile Müslüman oldu. İki kabile arasındaki kin, buğz, adavet ve savaşları durdurdu. Hz. Muhammed iki kabile arasına birlik ve kardeşliği tesis etti.”

İslam kardeşliğinde birleşilmesi gerektiğini vurgulayan Topaloğlu, “Bir daha İslam kardeşliğine elimimizi atmalıyız. Hz. Muhammed`in rehberliğinde biraraya geldiğimizde Âlemlerin Rabbi aramıza şeref ve izzetti getirir. Hz. Muhammed`in mesajını nefsimize, evimize, ticaretimize, içimizdeki yönetim ve idareye hâkim edersek güzellik ve adalet gelir. Anne ve babaların gözyaşları diner. İslam`ın köy ve şehirlerine yağan bomba ve fitneler biter.”

Programın sonunda seslendirilen ilahiler eşliğinde katılımcılar sık sık salavatlar getirdi. Köy-Der Yönetim Kurul Üyesi Ahmet Görceğiz`in yaptığı dua ve dağıtılan ikramlar ile Kutlu Doğum etkinliği son buldu. (M. Sait Çelik- İLKHA) 

 








































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir