• DOLAR 32.572
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2427.138
  • ...
Kutlu Doğum münasebetiyle cemaate tatlı dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen hatim programının ardından, cami cemaati ve çevre esnafına halka tatlı ikramı yapıldı.

Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Abdulcelil Camisinde Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle hatim programı düzenlendi.

Öğle namazına müteakip başlayan Kutlu Doğum etkinliğinde Kur`an-ı Kerim okundu, ilahiler seslendirildi. Program hatim duasının okunmasının ardından, yapılan dua ile sona erdi. Programın ardından cami cemaatine ve çevre esnafına tatlı ikramı yapıldı.

Yapmış oldukları etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Abdulcelil Camii İmamı Abdurrahman Birbir, 8 yıldır Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle böyle etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

KUTLU Doğum Haftası münasebetiyle düzenledikleri program ile 34 bin hatim, 140 bin kelime-i tevhit ve 100 bin salavat teslim edildiğini söyleyen Birbir, “Bu tür etkinlikler peygamber efendimizi anlatmak, insanların zihinlerinde yer edinecek şekilde akıllarında bırakabilmek içindir. Peygamber efendimizin hayatını senede sadece bir haftaya sığdırmak doğru bir şey değildir. Peygamber efendimizin yaşantısını kendi yaşantımıza uygulamadığımız sürece peygamberi anlamış olmayız. Peygamberi anlamak istiyorsak O`nun yaşantısından kendimize örnekler alıp o şekilde hayatımızı idame ettirmek zorundayız. Peygamber efendimiz hayatı Kur`an idi. O zaman bizler Kur-an`ı bol bol okuyup, anlayıp ve kendi yaşantımıza muhakkak surette uygulayacağız.” dedi. (M. Hüseyin Temel, M. Sıddık Bilge – İLKHA) 

 
























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir