• DOLAR 32.568
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2445.144
  • ...
"Kutlu Doğum etkinlikleri vahdet için bir fırsattır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yüz binlerin katılımıyla birçok şehir, ilçe, belde ve köyde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliklerini İLKHA'ya değerlendiren siyasi parti ve STK yetkilileri, Kutlu Doğum etkinliklerinin İslam kardeşliği için büyük bir fırsat olduğunu belirttiler.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan ve Nizip İhsan-Der Başkan Yardımcısı Mehmet Faik Doğan, Kutlu Doğum etkinlikleri münasebetiyle önemli değerlendirmelerde bulundular.

Kardeşlik ve vahdetin oluşmasında Kutlu Doğum etkinliklerinin büyük bir payı olduğuna dikkat çeken HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, günümüzde kaybolan kardeşliğinin, ancak Hz. Muhammed'in etrafında toplanmakla sağlanabileceğini söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun bu yılki ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)` temasının çok uygun ve yerinde bulduklarını belirten Erat, “Böyle karanlık bir asırda insanların yozlaştığı, İslam`dan uzaklaştığı, ırkçılık ve milliyetçilik duygularından dolayı insanlarımızın birbirine düştükleri ve birbirlerinin kanını döktüklerine şahit oluyoruz. İslam düşmanları tarafından sürekli aldatılıyorlar. Ancak bu birlikteliği ve kardeşliği Hz. Muhammed (sav)`in etrafında toplanarak oluşturabilir. İnsanlar O`nun sevgisi etrafında toplandığı zaman kardeş olabilirler. Peygamber Sevdalıları Platformu`nun bu yılki teması ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)` çok uygun ve yerinde buluyoruz." dedi.

"Kutlu Doğum etkinlikleri ümmetin vahdeti ve birlikteliği için bir fırsattır"

Kutlu Doğum etkinliklerinin İslam kardeşliği için büyük bir fırsat olduğuna dikkat çeken Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan, Kutlu Doğum etkinliklerinin Müslümanların bir araya geldiği, kardeşlik ve vahdetin oluştuğu özellikle Müslümanların bir arada Hz. Muhammed`i andığı çok güzel etkinlikler olduğunu vurguladı.

Özaslan, “Kutlu Doğum etkinlikleri aslında Müslümanların bir araya geldiği, kardeşlik ve vahdetin oluştuğu özellikle Müslümanların bir arada Hz. Muhammed'i andığı çok güzel etkinliklerdir. Bu etkinlikler İslam kardeşliğinin pekiştiği etkinliklerdir. Dolayısıyla peygamber efendimizin Kutlu Doğum etkinlikleri aslında ümmetin vahdeti için ve birlikteliği için bir fırsattır. Dolayısıyla Kutlu Doğum etkinlikleri her yerde coşkulu bir şekilde kutlanıyor. Ümmet bir araya gelip salavatlarla ve tekbirlerle peygamber efendimizin Kutlu Doğum`unu kutlar bir vaziyete geldi. Kutlu Doğum etkinlikleri kardeşlik için bir fırsattır. Bunun için bu programlar ve etkinlikler hayırlara vesile olan programlardır.”ifadelerini kullandı.

"Kutlu Doğum etkinlikleri kardeşlik için bir fırsattır"

Suriye`nin, Irak`ın, Afganistan`ın ve tüm dünyanın kurtuluşunun ancak vahdette olduğunu söyleyen Nizip İhsan-Der Başkan Yardımcısı Mehmet Faik Doğan ise İslam ümmeti ancak kendi arasında vahdeti oluşturabileceğini ifade etti.

“Bu yıl ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)` temasının seçilmesi çok manidardır. Bu tema aslında şu anlama geliyor. İslam ümmeti ancak kendi arasındaki vahdeti oluşturarak kurtulabilir. Aksi takdirde emperyalistlerin elinde ABD ve Rusya`nın elinde sürekli bu halde bir oyuncak gibi duracaktır. Dolayısıyla yeniden bir Kutlu Doğum etkinlikleri kardeşlik için bir fırsattır. Ancak Kur`anla oluşabilir. Suriye`nin, Irak`ın, Afganistan`ın kurtuluşu vahdettedir. Tüm dünyanın kurtuluşu da vahdettedir.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir