• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Binatlı köyünde Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformun Batman Koordinatörlüğüne bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneğinin (Köy-Der) organizesinde, köy ve beldelerde ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v.)` temalı düzenlenen Kutlu Doğum programları devam ediyor.

Köy-Der tarafından Batman merkeze bağlı Binatlı (Bleyder) Köyünde gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği köylülerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Mehmet Ali Şimşek`in sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Molla Ramazan Biçer`in Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan köy sakinlerinden Mehmet Şirin Sevdi, Hz. Muhammed`in Kutlu Doğumu münasebetiyle toplandıklarını belirterek,  katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Ardından ses sanatçılarından Rehber İlahi Grubu ilahiler seslendirdi. Daha sonra  Köy-Der Rehber Mevlit Grubunun okuduğu mevlid-i şerif ile etkinlik devam etti.

Programda İttihad-ul Ulema Üyesi Molla Şehmus Emlük   bir konuşma yaptı. Emlük, konuşmasında Peygamberimizin hayatından kesitler aktararak, Peygamber Sevdalıları her sene Kutlu Doğum etkinliklerinde ayrı bir tema ile Peygamber Efendimizin hayatı ele aldığını söyledi.

“Hz. Muhammed (s.a.v.) kalplerin huzurudur”

Hz. Muhammed`in bir temasının konu alarak hayatından kesitler anlattıklarını belirten Emlük, “Peygamber Efendimiz hoşgörü ve birlik peygamberidir. Hz. Muhammed (s.a.v.) göz aydınlığımız ve kalplerin huzurudur. Hz. Muhammed (s.a.v.) insanların hem dünya hem de ahiretlerini kurtuluşudur. Bu sene kutlu doğum etkinliklerinde ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v.)` teması ele alındı. Bu temayla Peygamber Efendimizin hadis-i şerifleri ve ayet-i kerimelerde birlik, kardeşlik, vahdet ve sevgiden mesajları anlatılıyor. Şehirler Peygamber Efendimizin gelişiyle şenlendi. Medine şereflendi. Mekke İzzetli oldu. Asırlardır Kürdistan bölgesi de Peygamber Efendimizin gelişleriyle şeref bulmuştur.” şeklinde konuştu.

“Ey insanlar gelin Hz. Muhammed`in bayrağı altında birlik olun”

Hz. Muhammed`in mesajı Medine`ye gittiğinde Ensar ve Muhacirleri kardeş yaptığını ifade eden Emlük, “Ensar ve Muhacirleri kardeşliği öyle bir kardeşlikti ki yeryüzünden eşi benzeri görülmemiş. O kardeşlikle mallarını paylaşıyorlardı. Bu gün Türkiye`de yıllarca savaşlar devam etti. Savaşan tüm taraflara sesleniyoruz. Ey insanlar gelin Hz. Muhammed`in bayrağı altında birlik olun. Bu vatanda barış olsun ya da Hz. Muhammed siz hiçbir barış anlaşma olması mümkün değildir. Gelin Peygamber Efendimizin bayrağı altında birlik olun ki Hz. Muhammed bu memlekete özgürlük getirsin yoksa birlik beraberlik ve kardeşlik bu memlekete gelmesi mümkün değildir. Bizler diyoruz ki eğer kardeşliğin gelmesini istiyorsanız gelin Hz. Muhammed (s.a.v.) rehberliğinde yapın. Bu vesileyle memleketlerimiz bozulmasın katliamlar olmasın.” dedi.   

Programın sonunda Rehber İlahi Grubunun seslendirdikleri ilahiler eşliğinde katılımcılar coştu. İttihad-ul Ulema Üyesi Molla Ramazan Biçer`in yaptığı dua ve dağıtılan ikramlar ile Kutlu Doğum etkinliği son buldu.

(M. Said Çelik- İLKHA)


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir