• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...
"Müslümanlar birlik olmazsa zillet devam eder"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa`nın Hilvan ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Müslümanların birlik ve beraberlik önem vermesi gerektiğini dikkat çekildi.

Sunuculuğunu Mehmet Fatih Atakay`ın yaptığı etkinlik Hacı Maksut Camii İmam`ı Mehmet Şah Yeniay`ın Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından okunan Mevlit ile devam etti. Ardından Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Atsat ilahiler seslendirdi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Nezir Tunç, Müslümanların el ele verme zorunluğunun olduğunu söyledi. Tunç, "Müslümanların el ele verme zorunluluğu vardır yoksa bu zilletimiz devam edecektir değerli Müslümanlar. Hani biz güçlü ve kuvvetli olduğumuz dönemlerde aziz olmuşuz, güçlü olmuşuz ama ne zaman ki aramızda ihtilaf girmiş, ne zaman ki biz birbirimizle uğraşmışız, ne zaman ki biz birbirimizin eksikliğini görüp onu dile getirdiğimiz zamanlarda zelil olmuşuz ve başımız aşağıya olmuş." dedi.

Tunç, "Biz insanları, toplumları  falan kişiye değil Allah`a çağıralım, Resulullah`a çağıralım ve ortak olan noktalarımızda biz Müslümanlar bir araya gelelim. Vallahi sümme vallahi, eğer biz asgari müştereklerimizde bir araya gelemezsek, kardeşler olamazsak el ele ve gönül gönüle olamazsak bu zillet hali daha çok uzayacaktır." diye konuştu.

Etkinlik, Hacı Maksut Camii İmam`ı Mehmet Şah Yeniay`ın İslam Ümmeti için ettiği dua ile son buldu. (Ramazan Şefkatlı- İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir