• DOLAR 32.534
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2438.668
  • ...
Sason`da coşkulu kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi  Rahmet Pınarı Derneği tarafından Batman`ın Sason ilçesinde yeni otogar alanında düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine halk yoğun ilgi gösterdi.

Ellerinde tevhit bayraklarıyla çocuk, genç, yaşlı, kadın salâvat ve tekbirler getirerek  etkinliğin yapıldığı alana geldi. Etkinliğe gelenler Rahmet Pınarı Derneği üyeleri tarafından gül suyu ile karşılandı. Güzel görüntülerin oluştuğu etkinlikte, özellikle minik çocukların alınlarına Allah ve Muhammed yazılı bandaj bağladığı görüldü.

Sunuculuğunu Şenol Aksoy`un yaptığı etkinlik,  saat 13.00`te Osman Sel`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kardeşlik İlahi Grubunun seslendirdikleri ilahilerle devam eden etkinlikte Mevlüd-i şerifin okunması sırasında duygulu anlar yaşandı.

Daha sonra   Batman Hira-Der kız ilahi grubu tarafından seslendirilen  ilahilerle program devam etti.

“Peygamberimize tabi olmadan asayiş sağlanmaz”

Okunan ilahilerin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kur`an Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun, Müslümanların yeryüzüne Allah`a kulluk etmek, O`nu tanımak, O`nun göstermiş olduğu istikamette yürümek için geldiğini belirterek, “Bu yolda yürümek için en büyük rehber ve önder hiç şüphesiz ki kâinatın serveri sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed`tir(sav). O`nu tanıyan, anlayan, yoluna tabi olan kurtuluşa, saadete, selamete ve özgürlüğe ulaşmış demektir. Sevgili Peygamberimizi tanınmadan, anlamadan, O`nun davası, misyonu ve hareket metodunu öğrenmeden kim olduğumuzu, neden dünyaya geldiğimizi, ne yapmamız gerektiğini de anlayamayız.” dedi.

Hz. Muhammed`in (sav) karanlık dünyayı ve gönülleri aydınlatan manevi bir güneş olduğunu söyleyen Altun, “İşte o güneş hayatımızdan çıkınca, O`nun o manevi ışığı üzerimizden kaybolunca karanlıklara, zulümlere, hiyanetlere uğradık. Sevgili Peygamberimizin getirmiş olduğu kardeşlik ve vahdete bütün Müslümanlar ümmet olarak muhtaçtır. Her tarafı kin olan bu dünyayı kim imar edebilir? Şu düşmanlığı ve kini kim kaldırabilir? Eğer sevgili Peygamberimizin o mübarek sünneti, hareketi ve bize miras bıraktığı o kardeşlik gelmeden şu zulümler biter mi? Sevgili Peygamberimiz olmadan, O`na kulak vermeden, O`na tabi olmadan asayiş sağlanamaz. Çünkü güvenliğin, asayişin, kardeşliğin, eğitimin, ahlakın tek teminatı Hz. Resulullah`tır. O olmadan şu karanlıklar dağılmaz, şu gönüller imar edilmez, kardeşlik inşa edilmez.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından etkinlik, Kardeşlik İlahi Grubunun seslendirdiğini ilahiler ve okunan şiirlerle devam etti.

“Ancak çözüm Peygamberimizin emrettiği iman kardeşliğidir”

Daha sonra Kürtçe bir konuşma yapan Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Araştırmacı-Yazar Kenan Çaplık, kardeşlik ve vahdet Peygamberi olan Hz. Muhammed`in (sav) hayatından kesitler aktardı.

Peygamber Efendimizin Medine`ye hicretinden sonra yaptığı ilk işlerden bir tanesinin kardeşlik müessesini tesis etmek olduğunu vurgulayan Çaplık, “Bu kardeşlik Evs ve Hazreç arasında olduğu gibi Ensar ve Muhacirler arasında da inşa edilmiştir. Daha hicretin 5`inci ayında bu müessese inşa edilerek İslami vahdetin, İslami davanın temelinin iman kardeşliği olduğunu bize göstermiştir. Medine`deki Evs ve Hazreç`in çocuklarının, 10 yıllardır süren düşmanlıktan sonra iman kardeşliği etrafında bir araya gelmelerini hazmedemeyen Yahudi ifsatçıları, bu kardeşliği yeniden bozmak için fitne ateşini tutuşturdu. Birbirleriyle savaşacak duruma gelen bu Müslümanlar Peygamber Efendimizin iman kardeşliğini onlara hatırlatması neticesinde yeniden tövbe etmişlerdir. Yaptıkları hatanın büyüklüğünü anlamışlar, tövbe ederek Peygamberimize yeniden biat etmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

Çaplık, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Bugün de Müslümanları birbirlerine düşüren fitne mihraklarını iyi tanımamız gerekmektedir. Ümmetin birliğini parçalayanların Evs ve Hazreç`in çocuklarını birbirlerine düşüren zihniyetin ta kendisidir. Çözümde Peygamber Efendimizin emrettiği iman kardeşliğidir. Onun sünnetine teslim olma bilincidir. Tevhid bayrağını havaya kaldırma azim ve kararlığıdır.”

Konuşmanın ardından seslendirilen ilahiler ve yapılan dua ile Kutlu Doğum etkinliği son buldu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir