• DOLAR 32.542
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2434.24
  • ...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordintörlüğü tarafından 'Peygamberler Şehri' olarak bilinen Şanlıurfa`da "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Paşabağı miting alanında saat: 15.30`da başlayan etkinlik, büyük bir coşkuya sahne oldu.

Günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapılan etkinlik öncesinde Kutlu Doğuma özel hazırlanan Hz. Muhammed`in hayatını anlatan yaklaşık 15 bin kita ev ve esnafa ulaştırıldı.

Platformun kurulduğu miting alanı, tevhit bayrakları, flamalar ve üzerinde Peygamber efendimiz için yazılmış sözlerin bulunduğu pankartlarla donatıldı.

Etkinliğin başlamasına saatler kala genç, yaşlı, kadın ve çocuk, ellerinde tevhit bayraklarıyla salâvat ve tekbirler getirerek etkinliğin yapıldığı alana geldi. Alanın girişinde kadın ve erkekler, ayrı kontrol noktasından içeri alındı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte, özellikle minik çocukların ve yaşlıların alınlarına Allah ve Muhammed yazılı bandaj bağladığı görüldü.

Etkinliğe Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik ile İlahiyatçı Yunus Emiroğlu konuşmacı olarak katıldığı ve ekibi ile Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubu çeşitli ilahiler seslendirdi.

Etkinlik Eyyüp Peygamber Camii imam-hatibi Bekir Polat`ın Kur`an Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubu Arapça, Kürtçe ve Türkçe mevlit-i şerif okudu. Okunan mevlitte duygulu anlar yaşandı. Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubunun okuduğu ilahilerle devam eden etkinlikte daha sonra sahneye çıkan sanatçı Özcan Atsat`ın okuduğu ilahilerle halkı coşturdu.

Cahiliye döneminde yaşanan karanlık tablodan kesitler sunan Emiroğlu, Hz. Muhammed`in o dönemi aydınlatarak birbirlerini katleden insanlardan örnek bir toplum çıkardığını söyledi.

“Tek kurtuluş yolu İslam kardeşliğidir”

O dönemde Evs ve Hazrec kabilelerini birbirine kırdıran Yahudi zihniyetin bugün de İslam coğrafyasında fitne çıkardığına dikkat çeken Emiroğlu, Müslümanların bu fitne sonucu bölük pörçük olduğunu, bundan tek kurtuluş yolunun da İslam kardeşliği olduğunu söyledi.

Üstad Beddiüzzaman`ın ihtilaf, fakirlik ve cehalet hastalıklarına karşı ittihad, sanat ve marifetle hareket edilmesini tavsiye ettiğini hatırlatan Emiroğlu, Müslümanların ihtilaflarını bir yana bırakarak İslam çatısı altında bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra tekrar sahneye çıkan sanatçı Özcan Atsat`ın okuduğu ilahilerin ardından konuşan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, vahdet ve kardeşliğe değindi.

Müslümanların bir gemide birlikte yaşayan insanlar gibi olduğunu belirten Çelik, vahdet ve kardeşliğin gereği yerine getirilmediği zaman bu gemideki herkesin batacağına dikkat çekti.

“Birlik olmaktan başka hiçbir çıkar yolumuz yoktur”

Kâfirlerin birbirilerinin dostu olduğunu ayetlerle açıklayan Çelik, şöyle konuştu: “ Bugün İslam coğrafyasına baktığımızda nerede Müslümanlar yaşıyorsa ehli küfür birlik olmuş onların güç ve kuvvetini dağıtarak birebirine düşürmeye çalışıyorlar. Bunlar adeta leş kargaları gibi Müslümanların başına üşüşmüşler. Amerikalı`sı, Siyonist İsrail`i, Alman`ı, İngiliz`i ve Ermeni`si… Maalesef bizler bugün ölü hükmündeyiz. Eğer ölü hükmünde olmasaydık leş kargaları bize saldırmayacaklardı. Bunların girdiği yerde büyük bir fitne, büyük bir katliam meydana gelir. Eğer bizler birlik olmazsak, birbirimize yardım etmezsek yeryüzünde büyük bir fitne olacak. Ve bu fitne sadece bize isabet olmayacak, batan sadece bizim gemimiz olmayacaktır. Bizimle birlikte yeryüzündeki musta`zaflar da batacak. Bu yüzden birlik olmaktan başka hiçbir çıkar yolumuz yoktur.”

Etkinlik, Molla Mehmet Emin Baytar`ın yaptığı dua ile sona erdi. (Mehmet Demir-Mustafa Gül-Ramazan Casuk-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir