• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Karabulak köyünde Kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber sevdalıları platformu tarafından Doğubayazıt ilçesine bağlı Karabulak (Qerebılax) köyünde kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Sunuculuğunu Yusuf Boran’ın yaptığı pragram hafız Müdür Akkaya’nın  Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Doğubayazıt Mustazaflar Cemiyeti mevlit ekibinin okuduğu Kürtçe mevlitten sonra  ilahi ve ezgiler seslendirildi. 

Katılımın yoğun olduğu mevlit etkinliğine konuşmacı olarak katılan Ağrı Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Ortaç Kürtçe yaptığı konuşmasında uhuvvet ve kardeşliğe değindi.

Dünya mazlumlarının çektiği çileler karşısında zalimlere karşı mazlumların, mustazafların ve özelllikle müslümanların kenetlenmesi gerktiğine dikkat çeken Ortaç, “Bizim İslam kardeşliğinden başka bir kurtuluş yolumuz yoktur. Bakın zalimler bir olup Halepçe’de binlerce mazlum Kürt Müslüman halkı kimyasallarla katlettiler. Zalimler birleşip müslümanlara cephe almışken, Müslümanlar da ‘ancak müslümanlar kardeştir’ ayeti celilesi etrafında kenetlenmeli, birleşmeli ve bir vücut gibi olmalıdır.” dedi.

Ortaç konuşmaında, “Şu anda kendimizin ne kadar aciz olduğunu fark edemiyoruz. Hz. Eyyüb’a  (a.s) bakın, O peygamber bir imtihan gereği  bir hastalığa mübtela olmuştu. Tabi ki, bu ilahi bir hastalıktı. Fakat bizler şu an günahlar içerisinde uyuzlaşmışız, aciziz ama farkında değiliz. Bizim tek kurtuluşumuz İslam çatısında toplanmaktır, İslam kardeşliğidir.” İfadelerini kullandı.

Mehmet Ali Ortaç’ın konuşmasından sonra Peygamberimizi konu alan  Kürtçe ve Türkçe ilahileri seslendiren kız çoculkarı ilahi grubu dinleyicilerin gönüllerini fethetti.

Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi tiyatro ekibi de Hubeyb Bin Adiy’in (r.a) şehadetini konu alan tiyatroyu sahnelerken,  Hubeyb bin Adiy’in idam edilişi sahnesinde duygulu anlar yaşandı.

Program Göksel Zeren’in yaptığı dua ile sona erdi. (Ramazan Zeren-İLKHA)

































Bu haberler de ilginizi çekebilir