• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Ahlat`ta Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Kubbet-ül İslam olarak bilinen Bitlis'in Ahlat ilçesinde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirdi.  Etkinlik öncesi platform üyelerinden oluşan bir heyet, esnafı tek tek dolaşıp, siyer kitabı ve el broşürü dağıtarak programa davet etti.

Anons araçları ve belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla halkın davet edildiği etkinlik, sabahın erken saatlerinde platformun kurulmasıyla, alan hazır hale getirildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlikte, emniyet görevleri tarafından üst araması yapılarak halk alana alındı.

Program Mümin Çıplak`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Mevlithanların okuduğu mevlitle devam eden etkinlik ses sanatçılarının Kürtçe ve Türkçe seslendirdikleri ilahilerle manevi coşku doruğa çıktı.

Sık sık tekbirlerin getirildiği programda konuşan ilahiyatçı Musab Dalga, vahdet ve kardeşliğin önemine vurgu yaparak önemli mesajlar verdi.

Bütün insanların Hz Muhammed'e borçlu olduğunu söyleyen Dalga, “Bu topraklarımız, sahabe ve âlimlerin nuruyla nurlanmıştır. Bir yanımızda Muaz Bin Cebel`in oğlu Abdurrahaman Gazi, bir yanımızda Ebul Eyüp El Ensari. Evet, bu dünyaya gelişimizle, şeref buluşumuzla Kâinatın efendisi Hz. Muhammed (sav) borçluyuz. Bütün kâinat ve insanlıkta ona borçludur. Ülkemizde ve dünyada yaşananları seyrettiğimizde ne kadar ona borçlu olduğumuzu görüyoruz.”dedi.

Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu yıl 'Vahdet ve Kardeşlik Önderi Hz. Muhammed' temasını seçtiklerini dile getiren Dalga, ayet ve hadislerden örnekler vererek, “Bugün bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz vahdet ve kardeşliktir. Nitekim Allah, Kur`an`da, ‘Anacak inananlar kardeştir. Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulun ki kurtuluşa eresiniz` diye buyuruyor. Peygamber efendimiz hicret ederken, Medine de yaptığı ilk icraatlardan biride Ensar ile Muhaciri kardeş yapmasıdır. Peygamberin yolunu takip eden bizlerde kardeş olmalıyız.”diye konuştu.

Program, yapılan duanın ardında sona erdi. (İLKHA) 


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir