• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Kutlu Doğum etkinliğinin ardından köylüler duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Sinan (Sinanê) köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin ardından Peygamber âşıkları kadın, erkek ve çocuklar duygu ve düşüncelerini İLKHA mikrofonuna aktardılar.

Her yıl geleneksel bir hale getirilerek Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğini çok olumlu bulduğunu söyleyen Ergin Seyitoğlu, "Kutlu doğum etkinliklerini iyi buluyoruz. Nisan ayı gelince Allah Resulünü hatırlıyoruz. Allah-u Teâlâ Peygamber Sevdalıları Platformundan razı olsun. Kutlu Doğum etkinliklerinin artık bir aya sığmadığını görüyoruz. Bizler de büyük bir aşk ve şevkle bütün etkinliklere katılmak istiyoruz ama, vaktimiz yetmiyor. Gidemediğimiz etkinlikleri televizyondan seyrediyoruz. Allah Resulünün aşkı çok güzeldir. Peygamber Sevdalıları Platformu etkinliklerini bütün Türkiye ve Avrupa ülkelerine yaymalarını diliyoruz." dedi.

Kutlu Doğum etkinliğinin bayram şenliği gibi güzel bir etkinlik olduğunu vurgulayan Sabahattin Seyitoğlu da, "Diyarbakır'dan Batman'a gitmek için bu yoldan geçtim. Baktım ki burada Kutlu Doğum etkinliği var ve Peygamberimizin doğumu kutlanıyor diye ben de katılmak istedim. Kadın, çocuk, yaşlılardan oluşan çok muhteşem bir topluluk gördüm. Burası aynı zamanda bir bayram şenliği gibi olmuş. Bu halk Resulullahı seviyor ve anıyorlar. Bu toplum dindar bir toplumdur. Kesinlikle Resulullahı bırakmayacaklar." diye konuştu.

Köy sakinlerinden İbrahim Sever, ise şunları kaydetti: "Köyümüzde 5'inci  kez Kutlu Doğum etkinliği oluyor. Elhamdülillah bu Kutlu Doğum etkinlikleri  sayesinde insanlar Peygamberini hatırlıyor ve tanıyor. Bu tür etkinliklerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kutlu Doğum etkinliğine katılım çok güzel oldu. Kutlu Doğum etkinlikleri çok güzeldir."

Kutlu doğumun herkese huzur getirmesi temennisinde bulunan bir diğer köy sakini Mecit Avanos da, "Hz. Muhammed (sav) hepimizin Peygamberidir. Bizler Elhamdülillah Müslümanız ve Peygamberimizi çok seviyoruz. Bu Kutlu Doğum etkinlikleriyle insanın Peygamber aşkı çoğalıyor. Günden güne insanların İslam'a yönelmesi artıyor." görüşlerini paylaştı.

Duygularını aktaran köy sakinlerinden yaşlı kadınlar da şunları söyledi: "Her sene köyümüzde yapılan kutlu doğum etkinliğine ailece katılıyoruz. Etkinlik çok güzeldir. Bu tür etkinlikler her yerde yapılmalıdır. Allah bizleri Peygamberin yolundan ayırmasın. Kutlu Doğum etkinliklerini çok güzel buluyoruz."

Etkinliğe katılan çocuklar ise duygularını paylaşarak, Kutlu Doğum etkinliğinin çok güzel olduğunu ve bu vesileyle Peygamber Efendimizi tanıdıklarını belirtip, Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkürlerini ilettiler. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 
























 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir