• DOLAR 32.45
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2439.955
  • ...
Bursa`da Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Mustazaf-Der Bursa Şubesi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği Arabayatağı Mahallesi Pazar Alanında yoğun katılımla gerçekleştirildi. "Peygamber Sevdalıları" kentin dört bir tarafından etkinlik alanına akın ederken bayanların daha yoğunlukta olması dikkat çekti.

Açılış konuşmasının ardından Molla Muhammed Bilgin Hocanın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik Şüheda İlahi Grubunun okuduğu Türkçe mevlit ile devam etti.

Grup özlem tarafından okunan ilahilerin ardından Doğruhaber gazetesi yazarlarından Mehmet Ali Gönül, yaptığı konuşmada, "Biz öyle bir peygamberin ümmetiyiz ki; O Resul nefsinden çok bizi düşünüyor. Bütün peygamberler nefsi nefsi diyerek sadece kendilerinin vereceği hesabı düşünerek kendi nefisleri için endişe duyarken, Hz. Muhammed (sav) ümmeti ümmeti diye inlemiş ve ümmeti için endişesini dile getirmiştir. Biz böyle bir peygamberin ümmeti olmakla iftihar ediyoruz... İşte O resule salat olsun. Bu meydanı dolduranlara selam olsun.

Bugün tövbe için milat olsun
Biliyorsunuz ki herkesin model aldığı biri mutlaka vardır. Hele hele bu çirkef yüzyılda kimi bir futbolcuyu, kimi bir sanatçıyı, Bilmeden veya farkına varmadan en çok tanınan futbolcunun ismini veriyoruz, en meşhur olan siyasetçinin adını veriyoruz. Peki neden böyle yapıyoruz. Bunun bir sebebi vardır. Yani bu hal dili ile yapılan bir dua gibidir.

Biz demek istiyoruz ki benim kızım benim oğlum adını verdiğim artist gibi olsun. Başka ne gaye ile bir isim verilebilir ki, Biz işte böyle bir fiili dua yapıyoruz. Peki çocuğuna Muhammed Mustafa`nın ismini veren neyi hedefliyor acaba Şunu iyi bilmeliyiz. Hayatımızda çocuğumuza sadece isim vererek değil, hayatımızın her alanda bizi Allah`tan, Resulünden ve O`nun yolundan giden ashabından ve onların takipçileri olanlardan uzaklaştıracak her türlü fiil, iş ve her türlü hareket, davranış, ahlak siz ne derseniz deyin; uzak durmaktır. Kesinlikle uzak durmalı ve en azından ve bugünden itibaren diye bir milat koymalıyız. `Ey Allah`ım bugüne kadar bilmiyordum.

Bugüne kadar şu artistin adını koyuyordum bilmeden Ama bugünden itibaren Senin ve Resulünün yolundan gitmeye söz veriyorum Diye sözlerini bitiren Gönül`den sonra Grup özlem ilahilerle meydandaki insanları duygulandıran ilahilerle programa devam etti.

Bu sevda meydanlara sığmaz
Gönül`ün ardından Doğruhaber gazetesi genel yayın yönetmeni Mehmet Göktaş Hz Peygamberin hayatından çeşitli kesitlerle alandakileri duygulandırdı. Göktaş, "Bundan sonra artık hiç kimse bizi camilere sokamayacak, meydanlar, stadyumlar bizim olacak. Neden çünkü artık peygamber sevdalıları hiçbir yere sığamıyorlar. Geçen hafta Van`da idim. Stadyumu vermemişler etkinlik için.

Sonradan kent meydanını vermek zorunda kalmışlar, verecekler, vermek zorundalar. Daha önce bakıyordum ve diyordum ki yav bunlar bu stadları bu kapalı spor salonlarını neden yapıyorlar ki Şimdi diyorum ki bırakın yapsınlar; çünkü bizim için yapıyorlar.

Çünkü artık İslam`ı kalbimize bizi camilere zorla sokamayacaklar. Bizler "Peygamber sevdalıları olarak artık meydanlardayız. Ve artık nisan ayı bize yetmeyecek. Bunun için farklı bir şeyler bulacağız inşaallah. Nisan ayı dışında da sürekli olarak etkinliklerle Hz. Peygamberi anacağız" dedi.

Mehmet Göktaş`ın konuşmasının ardından Mustazaf-Der bursa Şubesi adına, Mehmet Göktaş, Mehmet Ali Gönül ve Grup özlem Ahmet Savran`a teşekkür plaketleri verildi Plaketlerin ardından etkinlik sona erdi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20734.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20735.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20736.jpg

Fethullah Özsoy - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir