• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Midyat`ta Binler Kutlu Doğumdaydı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Videosu için tıklayın

MARDİN - Miting alanında yapılan mevlit etkinliğine yağan yağmura rağmen binlerce Midyatlı katıldı. Saat 13.00`te başlayan etkinlik 16.00`da sona erdi.

Botan İlahi Grubunun okuduğu mevlidin ardından konuşan A.Bari Çelik, Midyat halkının Kürdüyle, Arabıyla bugün burada toplanmasının sünnete olan bağlılıklarının göstergesi olduğunu söyledi.

Kurtuluş Hz Muhammed`e uymaktadır
Bütün kurtuluşun Hz. Muhammed`in (sav) yolunu takip etmekte olduğunu vurgulayan Çelik, "Buraya toplanan halk Şeyh Halil`in yolunu takip edenlerdir. Buraya toplanan halk Şeyh Beşir`in yolunu takip edenlerdir. (Şeyh Halil ve Şeyh Beşir yörenin tanınmış alim ve şeyhlerindendirler) Şeytana teslim olan bizi kurtaramaz. Bizim kurtuluşumuz ancak Kuran-ı Kerim`dir. Kurtuluşumuz peygamber (sav) sünnetidir. Kurtuluşumuz Kuran`ı ve Sünneti takip eden şeyhlerimiz ve âlimlerimizdir." şeklinde konuştu.

İffetinize ve örtünüze sahip çıkın
Kadınların yoğun olarak katıldığı programda kadınlara da seslenen Çelik Hoca, "Kadınlar Peygamber olmadılar ama Peygamber doğurdular. Sizler Peygamberlerin anasısınız bunun için iffetinize sahip çıkmanız lazım ve bunun için namusunuza çocuklarınıza sahip çıkmanız lazım bunun için örtünüze sahip çıkmanız lazım. Örtünüzü, iffetinizi, namusunuzu ve çocuklarınızı muhafaza edin. Ve hayâsızların yüzüne tükürün, iffetsizlerin yüzüne tükürün birbirinize iyi davranın birbirinize sahip çıkın" dedi.

Daha sonra mikrofonu alan Muzaffer Karavil Hoca da, bugün Müslümanlar uyandığını ve peygamber aşkıyla yandığını ifade ederek, "Bugün burada bu kalabalığı görünce asırlardan beri İslam`la ve Müslümanlarla savaşan İslam düşmanları Müslümanları İslam`dan uzaklaştırmak için savaştılarsa bu kalabalıklar gösteriyor ki insanlar peygamberlerinden uzaklaşmamışlardır" diye konuştu.

"Rahmet Peygamberine Selam, Ey Müjdeleyici ve Uyarıcı Makamın Mahmud Olsun", "Biz Seni Görmeden Sevdik Kıyamete Kadarda Sevmeye Devam Edeceğiz", "Kişi Sevdiğiyle Beraberdir" pankartlarının dövizlerinin taşındığı programda konuşmacıların konuşmaları sık sık Allah`u Ekber, Lailaheillallah Muhammed Resulullah sloganlarıyla kesildi.

Mevlit emekli müftü Hilmi Yücel hocanın mevlit duasını okumasıyla sona erdi.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20739.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20738.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20737.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/140/1.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/140/2.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/140/3.jpg

Muhyeddin Beyca - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir