• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2423.518
  • ...
Adana`da Kutlu Doğum Heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Hz Muhammed`in (sav) Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle tüm yurtta birçok etkinlik düzenlenmeye devam ederken, bir organizasyon da Adana`nın Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent beldesinde gerçekleşti.
 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen program, 16.30`da Doğankent Merkez Camii önündeki meydanda gerçekleşti. Programa 7`den 70`e bayan erkek yaklaşık 5 bin kişi katılırken etkinliğin yapıldığı meydanın dar gelmesi üzerine, birçok peygamber sevdalısı programı damlardan takip etti.

Program, Necmeddin Hoca tarafından okunan Kuran tilaveti ile başladı, Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan siyer araştırmacısı Abdulvahab Kaplan Hoca, Doğankent`te şu ana kadar böyle bir etkinlik yapılmamış olmasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade etti. Kaplan Hoca; "Bu gün Peygamber sevdası için burada toplanan binlerce kişiyi görünce, daha önceki senelerde bu etkinlikler neden bu meydanda yapılmamış diye kendime sormadan edemiyorum. Daha önce böyle bir etkinlik yapmamış olmaktan dolayı da Doğankent halkından özür diliyoruz. İnşallah bundan sonraki senelerde de bu meydan Peygamber sevdalısı siz Doğankentliler tarafından dolar ve her yıl bu etkinlikler devam eder" dedi.

Nisan ayı peygamber ayı
Artık Nisan ayı denince akla Muhammed (SAV) geldiğini belirten Kaplan Hoca; "Ben Diyarbakır Çağrı FM`de program yapıyorum. Geçenlerde Kübra adında 4 yaşlarında bir bacımız programa canlı olarak bağlandı. Onunla yaptığımız kısa sohbette Nisan ayı sana neyi hatırlatıyor diye sorunca, hemen Hz. Muhammed`i (sav) diye cevap verdi. Bu Doğankent Meydanındaki küçük kızlara baktım da, sahneye çıkan minik peygamber sevdalıları kız çocuklarının seslendirdikleri ilahilere hep bir ağızdan onlar da eşlik ediyorlar. Bu bana; Hz. Muhammed`in (sav) Medine`ye hicreti esnasında sevinçten ağızlarına gelen nağmelerle ilahiler okuyarak Peygamberi karşılayan kız çocuklarını hatırlattı. Sanki Peygamber efendimiz buraya gelmiş, O`nu karşılamaya gelmişiz, öyle bir hava var bu meydanda."şeklinde konuştu.

Peygamber efendimizi sevmenin farz olduğunu ifade eden Kaplan Hoca; "Peygamber efendimiz bir hadisinde: "Beni kendi nefsinizden, babalarınızdan, çocuklarınızdan ve insanlardan daha çok sevmedikçe iman etmiş olamazsınız."buyuruyor. Biz de O`nu sevmenin sadece böyle etkinliklerle değil, O`nu anmanın yanında hayatını okumakla, yaşantısını hayatımızda tatbik etmekle ve O`nun sevgisini çocuklarımıza aşılamaya çalışmakla olacağına inanıyoruz. Yoksa biz O`nu tam manasıyla anlatamayız, muhakkak bu eksik kalır. O fevkul beşerdir. İmam Rabbani şöyle demektedir. Ben sözlerimle Hz Muhammed`i övmedim. Kelimelerim içinde O`nun adını andığım için kelimelerimi güzelleştirdim. Yani demeye getiriyor ki, ben kimim ki O`nu tam manasıyla övebileyim. O`nun değerini tam anlamıyla ancak Allah bilir."şeklinde konuştu. Ashabın Peygamber aşkından birçok kesitler sunan Kaplan hocanın sözleri sık sık tekbirlerle kesildi, seyirciler tarafından heyecanla dinlendi.

Sık sık tekbirler ve salâvatların getirildiği etkinliğe, Kervan ilahi grubu ile minik peygamber sevdalıları kızların okudukları ilahi ve ezgiler renk kattı. Program, Ekrem hocanın yaptığı ve meydandakilerin âmin sedası ile iştirak ettiği dua ile son buldu.

Öte yandan; programı başından itibaren son anına kadar yaklaşık 3 saat ayakta takip eden katılımcıların büyük bir bölümünün, etkinlik bitmesine rağmen dağılamayarak meydanda durması ve her bir ağızdan salâvat getirmesi dikkat çekti.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20733.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20730.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20731.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20732.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/138/1.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/138/3.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/138/4.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/138/5.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/138/6.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/138/7.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/138/8.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/138/9.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photogallery/138/10.jpg

Ayhan Kaya - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir