• DOLAR 32.19
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2508.33
  • ...
İTTİHAD Yâran`ı Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Samimi bir hava ile gerçekleşen ziyarette İTTİHAD genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, yakın tarihte medreselerin üzerindeki baskıyı ve İslami tedrisatın çektiği sıkıntıları dile getirdi. Şenlik “Kısala çekilen medreselerimizi tekrar merkeze çekerek revize ettik.

Eskiden o zor şartlar altında sadece erkekler medreselerde talim göre biliyordu. Şimdiki medreselerimizde ilim talebelerinin önemi bir kısmı bayanlardandır. Türkiye`nin birçok ilinde bu hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bu medreselerimizi daha da yaygınlaştırmak istiyoruz.

Biz medreselerimizde icazetlere bir standart getirdik. İlmini bitiren talebeyi, İTTİHAD`ın merkezinde ihtisas bölümüne alıyoruz.

Burada belirli bir zaman içinde, aldığı ilim bir nevi mülakata tabi tutuluyor. Eğer İTTİHAT İhtisas heyeti onay verirse Talebeyi Seyda`sına geri gönderiyoruz. Seyda`sı kendilerine İcazetini veriyor. Bu standartlar Diyanetinde hakemlik yapabileceği şekilde de düşünülüp geliştirilebilir.

Mutedil bir çizgide hizmet etmek istiyoruz. Ümmetin bu gün daha çok itidale ihtiyacının olduğuna inanıyoruz.” Dedi

İstanbul Müftüsü Prof .Dr. Rahmi Yaran “mezkûr sıkıntılar sadece bir bölgede değil, ülkenin her tarafında vardı. Ama şükür ki bu sıkıntıların önemli bir kısmı aşıldı. Keşke Kur`an Kurslarımızda Arapça derslerinde verilebileceği şekilde program geliştirseydi.

Hizmetleriniz çok güzeldir. Gerçekten bu gün itidale çok ihtiyaç vardır. Keşke İcazetlerdeki standartlar geliştirilseydi. Hatta bu icazetler bir defterle, seri numaralarıyla diploma gibi kayıt altına alınabilseydi. İstanbul`da çok tecrübeli Kur`an Kursları vardır. Bunlar ziyaret edilip tecrübelerinden istifade edilebilir.
Rabbim yolundan ayırmasın. Şükür edelim. İlerisi için çalışmak gerekir. Birbirimize dost olmalıyız
.” dedi

Bu haberler de ilginizi çekebilir