• DOLAR 32.191
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2505.68
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren ülkemizin büyük bir bölümünde beklenen yağışların, iç ve doğu bölgelerde kar, kıyılarda yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülke genelinde 4 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden orta kuvvette, Batı Karadeniz`de kuvvetli (30-50 km/s), Güney Ege ve Batı Akdeniz`de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden Batı Karadeniz`de kuvvetli (30-50 km/s), Güney Ege ve Batı Akdeniz`de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Yalova ile ilk saatlerde İstanbul`un Anadolu yakası) aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı, iç kesimlerinin çok bulutlu, sabah saatlerinde Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile sabah saatlerinde Isparta ve Antalya`nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz ile Antalya`nın doğu ilçelerinde yağmur ve sağanak, Isparta çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinden sonra batısında etkisini kaybetmesi bekleniyor. Gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, kuzey ve batı kesimleri ile gece saatlerinden itibaren güneydoğusununkarla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Diyarbakır çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde hafif kar yağışlı. Gece il genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. (0/5)

İstanbul: çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Anadolu yakası kısa süreli sağanak yağışlı (4/8)

Bursa: Karla karışık yağmurlu (1/7)

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu (5/11)

Konya: çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı (-2/4)

Adana: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (7/12)

Mersin: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (9/12)

Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu, yağmurlu (-3/7)

Batman: Çok bulutlu (-6/9)

Şanlıurfa: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu (6/11)

Gaziantep: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu (4/7)

Mardin: çok bulutlu (5/8)

Van: Parçalı zamanla çok bulutlu ve gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı geçecek. İl genelinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. (-6/3)

Bingöl: kar yağışlı (-5/2)

Ayhan Kaya-İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir