• DOLAR 32.268
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2455.719
  • ...
Oğlum dindar olduğu için 20 yıldır cezaevinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1990'lı yılların başında Doğu ve Güneydoğu'da inanca karşı büyük ve bir o kadarda kirli bir savaş yürütüldü. Devlet içindeki çetelerin eliyle cinayetler işlendi, kaçırma ve infazlar bir birini izledi. Dinine, diyanetine bağlı insanlara yönelik büyük baskınlar yapıldı. Tarih sayfalarına kara bir leke olarak kaydedilen 90`lı yıllarda tutuklanan Sait Özbey`in annesiyle görüştük

“Oğluma yaptıkları işkenceden dolayı tanıyamadım”  

Çocuklara camide Kur`an dersi verdiği gerekçesiyle 20 yıl önce Kurban Bayramı`nın 4`üncü gününde oğlu Sait Özbey`in gözaltına alındığını hatırlatan Kadriye Özbey, “Said`im okuyordu, pırıl pırıl bir gençti. Çok efendiydi, büyüklerine hürmet ederdi. Yine böyle Kurban Bayramı`nın 4. Günüydü. Birden şiddetlice kapı çalındı. Kapıyı açınca karşımızda polisleri gördük, çok şaşırdık. Polisler, oğlumu göstererek bu sizin oğlunuz mu dediler. Bende evet deyince alıp götürdüler. Tam bir ay Terörle Mücadele Şubesi`nce gözaltında kaldı. Çok ağır işkencelere maruz kaldı ve sonunda gözleri bağlı bir kâğıda imza atmaya mecbur ettiler. Ben her gün ona yemek götürüyordum. Oğlumu bana göstermiyorlardı, bir gün çok ısrar edince oğlumu yanıma getirdiler. Allah şahidimdir öz oğlumu tanıyamadım. O kadar ağır işkenceler etmişlerdi ki her yeri şişmişti.” dedi.

“Hakkımızı helal etmiyoruz”

Oğlunun Nusaybin`de bir ay işkence altında kaldıktan ve gözü kapalı kâğıda imza attıktan sonra tutuklandığını ifade eden Kadriye Özbey, sözlerini şöyle sürdürdü; “Oğlumu haksız yere 20 yıldır cezaevine tutuyorlar. Ben hakkımı helal etmiyorum. Oğlum sırf dindar olduğu cezaevinde tutuluyor.”

“Bunu bize yapmaya hakkınız yok”

Oğlunun suçsuz olduğunu ve şuana kadar bir kişinin bile oğlu hakkında şikâyetçi olmadığını belirten Özbey, “Oğlumdan kimse bir zarar görmemiştir. Bir bayram günü bayramlaşmaya çıktı, 40 bayramdır gelmedi. 20 yıldır bayramı buruk geçiriyoruz. Bunu bize yapmaya hakları yoktur.” dedi.  (M. Salih Keskin/Cihat Şayık – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir