• DOLAR 32.443
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2442.068
  • ...
Bursa`da 12 bin kişilik iftar  yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından tramvay hattı ile trafiğe kapatılan Cumhuriyet Caddesi`nde düzenlenen ve 480 garsonun görev aldığı iftar etkinliğinde binlerce kişi aynı sofrada buluştu.

Büyükşehir Belediyesi`nin Cumhuriyet Caddesi Sanayici ve İşadamları Derneği (CUMSİAD) işbirliğiyle düzenlendiği iftar organizasyonunda cadde esnafı ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 12 bin kişi, oruçlarını birlik ve beraberlik içinde açtı.

Özellikle Bursalıların bayram alışverişi için tarihi çarşıyı tercih etmesi nedeniyle yoğun bir hareketliliğin yaşandığı Cumhuriyet Caddesi, Ramazan ayının son günlerinde de de Büyükşehir Belediyesi ve Cumhuriyet Caddesi Sanayici İşadamları Derneği tarafından organize edilen iftar yemeğine ev sahipliği yaptı. Caddede boydan boya bin adet masa kurulurken, alışveriş için çarşıda bulunan vatandaşlar, iftara saatler kala masalardaki yerlerini almaya başladı. Gün boyunca caddede yaşanan koşuşturmaca, iftar saatinin gelmesi ile yerini sakinliğe bıraktı. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen etkinlikte 480 garson görev alırken, vatandaşlar beş yıldızlı otel konforunda iftar yapma imkanı buldu.

Organizasyon için 1.5 ton dana eti, 600 kilogram domates, 400 kilogram salatalık, 200 kilogram sivri biber kullanıldı. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki cadde boyunca bin adet masa kuruldu. 16 ayrı noktada yemek dağıtımı yapıldı.

Cumhuriyet Caddesi`nde bu yıl üçüncü kez düzenlenen iftar yemeğine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir ay boyunca kent merkezinin yanında, ilçelerde de yüzlerce noktada verilen iftar yemekleri ve çeşitli eğlencelerle Bursa`da Ramazan ayının doya doya yaşandığını söyledi.

Konuşmasında dünyanın çeşitli bölgelerinde Müslümanların uğradığı zulümlere de değinen ve yaşanılan haksızlıkların bir an önce son bulmasını dileyen Başkan Altepe, Bursalılara gönül rahatlığıyla geçirecekleri bir bayram temennisinde bulundu. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir