• DOLAR 32.278
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2400.427
  • ...
Mardin STK Platformu: Gazzeli kardeşlerimiz zillet yerine, izzet ve şerefi tercih ediyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Sivil Toplum Kuruluşu Platformu tarafından organize edilen basın halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Basın açıklamasına siyasi parti yetkilileri ve STK'lar katılım gösterirken, toplanan kalabalık siyonist işgalciler aleyhine ve Filistin lehine çokça slogan attılar.

Basın açıklaması metnini Platform Sözcüsü Necmettin Başboğa okudu.

"İman, sabır ve metanetin örneğini altın harflerle tarihe kayıt ediyorlar"

Başboğa, işgalciler tarafından devam edilen katliam süresince Filistinli direnişçilerin, bütün dünya mazlumlarına özgürlük ve kahramanlık meşalesi olduklarını belirterek, "Malumunuz olduğu üzere, mütecaviz israil, Gazze’ye vahşi saldırıları yedi aydır devam ediyor. israil kadın, çocuk, yaşlı ve hasta demeden bütün Filistin halkını katliama devam ediyor. siyonist israil kana doymuyor. israillin vahşi saldırılarında şehit sayısı 35 bin, yaralı sayısı ise 100 bini aştı. Bütün kuşatma, tecavüz ve ağır bombardımana rağmen Gazzeli mazlum kardeşlerimiz zillet içinde teslim olmak yerine, izzet ve şeref ile şehit olmayı tercih ediyorlar. İman, sabır ve metanetin örneğini altın harflerle tarihe kayıt ediyorlar. Onların bu fedakâr direnişleri, bütün dünya mazlumlarına özgürlük ve kahramanlık meşalesi oluyor. siyonist israil, İslam dünyasına ve tüm dünyanın insanlık değerlerine karşı hadsiz ve hukuksuz saldırılarına her gün bir yenisini ekliyor. Bizler, normal ve rutin hayatımıza devam ederken, katil israil suikast ve vahşetini daha ileriye taşıyor." ifadelerini kullandı.

HAMAS Lideri İsmail Heniyye’nin gösterdiği sabır ve itaatkâr duruşuna da değinen Başboğa, "Bayramın birinci günü, Gazze’deki Filistinlilerin siyasi lideri Sayın İsmail Heniyye, Katar’ın başkenti Doha’daki hastanede Filistinli yaralı hastaları ziyaret ederken; Üç oğlunun ve torunlarının israil bombardımanında şehit edildikleri haberini alıyor. Bu elim hadise karşısında bile metanetini koruyan İsmail Heniyye, basın ajanslarına kararlı ve anlamlı şu açıklamada bulundu: 'Çocuklarım ve torunlarım Gazze'de kaldılar ve Gazze'yi terk etmediler. Tüm halkımız, evlatlarının kanlarıyla büyük bir bedel ödüyor, ben de onlardan biriyim. Oğullarımın kanı Gazze'deki şehit halkımızın kanından daha kıymetli değildir. Çocuklarım Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu uğruna canlarını feda ettiler. Bugüne kadar ailemin 60'a yakın ferdi savaşta şehit oldu, onlar ve halkımız arasında hiçbir fark yok. Kayıplarımız ne kadar büyük olursa olsun, kadim İslam şehri Mardin olarak, Sayın Heniyye ve Filistin halkına başsağlığı dilerken, katil siyonist israil’i en kuvvetli şekilde lanetliyoruz." şeklinde ifade etti.

"Soykırım suçu işlemeye devam eden israil’e karşı daha somut ve daha etkin adımların atılmasını bekliyoruz"

Başboğa, mazlum Gazze’ye kapsamlı yardımların ulaştırılması gerektiğine vurgu yaparak, "Mazlum Filistinlilere yönelik her bir saldırı ve katliam, israil’e ve siyonizm’e olan nefret ve kinimizi daha da bilemekte ve artırmaktadır. Gazze direnişi gelecek yüzyılların ve gelecek nesillerin şerefli destanıdır. Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine, İslam ülkelerine ve insanlık değerlerine duyarlı tüm ülkelere ve kurumlara açık bir çağrıda bulunuyoruz. Açıkça soykırım suçu işlemeye devam eden israil’e karşı daha somut ve daha etkin adımların atılmasını bekliyoruz. İslam ülkelerinin birinci ve acil gündemi, katil israil’in durdurulması ve mazlum Gazze’ye kapsamlı yardımların ulaştırılmasıdır. Bir kez daha hatırlatıyoruz; İslam ülkeleri ve tüm Sivil Toplum Kuruluşları ortak tavır almalı ve israil ile her türlü askeri, ticari, kültürel ve diplomatik ilişkilerini bir an önce sonlandırmalıdır." şeklinde aktardı.

Başboğa, "Ayrıca bizler de katil siyonist israil’e katkıda bulunan bütün yerli ve yabancı firmalar ve kuruluşların ürünlerine karşı kararlı bir şekilde ambargoya devam ettiğimizi hatırlatıyoruz. Gençlerimizle beraber özgür Filistin ve Mescid-i Aksa davasına destek çıkmalı, çocuklarımıza işgalci siyonist israil’in katliam ve vahşeti anlatılarak özgürlük ve bağımsızlık ruhunu aşılamalıyız." dedi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir