• DOLAR 32.57
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.465
  • ...
Daha 17`sindeyken bir Kadir Gecesi`nde katledildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Daha 17`sindeyken İslami hayatı benimsediği için bir Kadir Gecesi`nde PKK tarafından kurulan pusuda katledilen Veysi Gülmez`in cefakâr eşi Vahide Gülmez, aradan geçen uzun yıllardan sonra yaşadıklarını anlattı.  

Veysi Gülmez`in şehadetinin üzerinden geçen 22 yılın ardından konuşan eşi Vahide Gülmez, eşinin bir Kadir Gecesinde PKK tarafından hedef alındığını ve kendisine kurulan pusuda kurşunların hedefi olarak şehit olduğunu söyledi.

Eşi Veysi Gülmez`in 1 Temmuz 1976 yılında Batman`da doğduğunu ifade eden Vahide Hanım, eşinin kaldığı mahallede bulunan Yavuz Selim İlköğretim ilköğretim okulunu bitirdiğini belirtti. Eşinin ilkokulu bitirmesinin ardından babasının bakkaliyesinde çalışarak ailesine yardımcı olduğunu söyleyen Vahide Hanım, kıt imkânlarla hayatlarını sürdürdüklerine anlattı.

Vahide Hanım, PKK`lilerin o dönemde İslami hassasiyetli olan kişileri hedef aldığını ve bu yüzden eşinin de evinin önünde sürekli nöbet tutmak zorunda kaldığına dikkat çekti.  

Bir Kadir Gecesi`nde yine eşinin nöbet tuttuğu sırada, PKK`liler tarafından kendisine evinin önünde pusu kurulup defalarca ateş edilerek şehit edildiğini sözlerine ekleyen Vahide Hanım, eşinin İslam'a gönül verdiği için ve bunu hazmedemeyenler tarafından haince vurulduğunu dile getirdi.

Eşi Veysi Gülmez`in şehit edildiğinde henüz daha 17 yaşında gencecik bir delikanlı olduğunu söyleyen Vahide Hanım, eşinden kendisine bir kız biri erkek iki çocuk kaldığını belirtti.  

Duygularını ifade etmekte zorlanan Vahide Hanım, sözlerine şöyle devam etti: “Eşimin şahadetinin ardından 22 yılı geride bıraktık. Veysi şehit edilirken daha 17 yaşındaydı. Çok güzel bir ahlaka sahipti. Çocukluğundan beri kimseye bir zararı dokunmamıştı. Ama Allah düşmanları evimizin önünde pusu kurarak onu şehit ettiler. Eşim hiç kimsenin kendisinden rahatsız olacağı bir şey yapmazdı. Çok iyi bir insandı. Ondan bahsettikleri zaman çok dürüst ve iyi biri olduğunu söylerler. Eşim iyi bir insan olmasaydı Allah mübarek Kadir Gecesi`nde ona şahadeti nasip etmezdi.” şeklinde konuştu.  

“Eşim kendisini İslam`a adadı ve bu yüzden Allah düşmanlarının hedefi oldu”

Eşinin sürekli iyi insanlarla birlikte dolaştığını ve kesinlikle kötü insanların yanına gitmediğini belirten Vahide Hanım, “İyi insanlarla gezip dolaşırdı. Arkadaşları onu güzel şeylere teşvik ederdi. Zaten eşim İslami hassasiyetli kişilerle yeni arkadaş olmuştu. Arkadaşları ona sürekli İslami kitaplar verirdi, o da hep okurdu. Çok Kur`an okumayı severdi. Arkadaşlarıyla tanıştıktan sonra kendini İslam`a adadı. Eşim bu yüzden Allah düşmanlarının hedefi oldu. Eşimde bunu bildiği için evinin önünde sürekli nöbet tutuyordu. Yine bir gün Kadir Gecesinde nöbet tuttuğu sırada Allah düşmanları tarafından şehit edildi.” ifadelerini kullandı.

Kendisi henüz bir buçuk yaşındayken babasını kaybettiklerini belirten Veysi Gülmez`in oğlu Yunus Gülmez ise duygularını kısaca şöyle dile getirdi: “Babam ben bir buçuk yaşındayken şehit edildi. Onu hatırlamıyorum. Babam 90`lı yıllarda şehit oldu. Babamla birlikte yaşamadığım için babanın ne demek olduğunu, bu duyguyu hiç tatmadım. Babamı çok iyi anlatıyorlar. Onun kimseye bir kötülüğü dokunmamış. Babamı Kadir Gecesinde evimizin bahçesinde şehit ettiler.”  (M. Fatih Akgül / M. Sait Çelik-İLKHA)















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir