• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...
İtikâf sünnetini ihya edenler duygularını anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazanın son 10 gününde girilen İtikâf sünneti, bu yıl Kâhta ilçesindeki bazı camilerde de ihya edildi. Bu sünneti yerine getirmenin sevincini yaşayanlar duygularını İLKHA`ya anlattı.

Özellikle gençlerin yoğun olduğu Sadık Altuğ camisinde itikâfa giren Mehmet Sivil, itikâf sünnetinin gelecek nesillere de aktarılması açısından gençleri itikâfa teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Sivil, “Genelde baktığımızda bir senelik çalışmadan sonra, dünyadan bıkmış olgun yaştaki insanlar kendilerini toparlamak, maneviyatlarını geliştirmek amacıyla camilerde itikâfa giriyorlar. Ancak bunun yanında duyarlı Müslümanların, unutulmuş bu sünnetin gelecek nesillere aktarmak, gençleri ve çocukları buna teşvik etmek için neler yapılabileceği konusunda düşünmesi lazım.” dedi.

Evde yapılan ibadet ile camide yapılan ibadet arasında çok fak olduğunu belirten Sivil, “Camideki ibadetin insana yaşattığı haz evde yapılan ibadetten kat kat fazladır. Bunu anlayabilmek için camide itikâfa girilmelidir. Zaten eğer fark olmasaydı Hz Muhammed kendi evinde itikâfa girerdi ya da evinde ibadet ederdi.” şeklinde konuştu.

Resululah`ın bir sünneti ihya etmek adına itikâfa girdiklerini vurgulayan Mehmet Seçilmiş, “Resulullah bir hadisinde kim unutulan bir sünnetimi ihya ederse yüz şehit sevabı kazanır diyor. Biz de hem unutulan bir sünneti ihya etmek hem de kendimizi toparlamak adına burada kardeşlerimizle itikâfa girmişiz.” diye konuştu.

Maneviyatlarının yükseldiği bir yerde olduklarını dile getiren Seçilmiş, “Cami sürekli maneviyatın bol olduğu bir yerdir. İtikâf ile bu maneviyat en yükseğe çıkar. İnşallah biz de bu nimetten payımızı alırız.” ifadelerini kullandı.

İtikâf ile sürekli ibadet sevabı kazandıklarını söyleyen 14 yaşındaki Murat Ertaş, “Sabah namazından sonra hep beraber zikir çekiyoruz, bütün namazlarımızı cemaatle kılıyoruz. Bu şekilde sürekli sevap kazanıyoruz.” dedi. (Mehmet EREN - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir