• DOLAR 32.563
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2446.624
  • ...
Karacadağ Delavgur Köyünde Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu, iki cihan güneşi Hz. Muhammed`in (s.a.v) kutlu doğumu münasebetiyle Karacadağ`a bağlı Delavgur köyünde, kutlu doğum etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinliğe çevre köylerden de katlım olduğu gözlendi.


Köylülerin yoğun ilgi gösterdiği "Kutlu Doğum" programı Kur-an`ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Kürtçe mevlit okundu. Program, Grup Vuslat ve Grup Aksa`nın seslendirdiği ilahilerle coşkulu bir şekilde devam etti.

 

O`nun hayatı en büyük örnektir

Programa konuşmacı olarak katılan, Abdul Bari Çelik hoca, peygamberimizin hayatından örnekler aktardığı konuşmasında, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz Muhammed`in (sav) hayatının Müslümanlar için en büyük örnek olduğunu vurgulayarak, insanlığın ona tabi olması durumunda yaşadığı sıkıntı ve buhranlardan kurtulacağını belirtti.

 

Karacadağ Bir İslam Beldesidir
Karacadağ`ın bir İslam beldesi olduğunu ve İslam uğruna göstermiş olduğu fedakârlıklara değinen Abdul Bari Çelik hoca konuşmasına şöyle devam etti: "Ey Allah`ın Resulü! Bütün dünya senin davanı, sünnetini terk etse Karacadağ halkı her zaman senin kutlu davanı ve sünnetini takip edecektir.`` dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından okunan dua ile program sona erdi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veysi Çetik - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir