• DOLAR 32.393
  • EURO 34.646
  • ALTIN 2386.232
  • ...
Hayatı Gibi Ölümü de Sırlarla Dolu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bursa / doğruhaber
 
Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde kalp krizi geçirerek öldüğü iddia edilen Oda Tv davasının tutuklu sanığı MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu, askeri tören ve yakınlarının alkışlarıyla toprağa verildi. Cenazeye; Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 1. Ordu Komutanlığı ve MİT Müsteşarlığı birer çelenk gönderdiği görüldü.
 
DEVLETE AİT GİZLİ BELGELERİ SIZDIRMAKLA SUÇLANIYORDU
24 yıl MİT’te görev yapan ve tutuklanana kadar görüntülenemeyen Kozinoğlu, ölmeseydi 10 gün sonra ilk kez hâkim karşısına çıkacak ve savunma yapacaktı. MİT Dış Operasyonlar Daire Başkanlığı’nda Asya Ülkeleri Daire Başkanı olarak görev yapan Kâşif Kozanoğlu, 10 Mart 2011’de Oda TV’ye yapılan Ergenekon baskınında ele geçirilen devlete ait gizli belgeleri sızdırdığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Eski bir asker olan Kozinoğlu, Silivri Cezaevi İnfaz Kurumu 1 Nolu F tipinde tutuklu bulunuyordu. Kozinoğlu’nun Cezaevi’nde ölmesi, şüpheyle karşılanırken konuyla ilgili açıklamayı Adalet Bakanlığı yaptı. Bakanlık, Kozinoğlu’nun ağır spora bağlı olarak kalp krizi geçirdiği ve hemen arkasından hem cezaevi revirinde hem de kaldırıldığı hastanede müdahale edildiğini belirtti. Açıklamasında Kozinoğlu’na yapılan müdahaleyi dakika dakika yazan bakanlık, Kozinoğlu’nun cezaevinde bilinci açık ve nefes alış verişinin düzenli olduğunu öne sürdü. Ancak Kozinoğlu’nun cezaevinden çıkartılmadan önce öldüğü iddia edildi.
 
DERİN BİLGİLERE SAHİPTİ
Kâşif Kozinoğlu Silivri Cezaevi’ndeki odasında, Ergenekon davası tutuklusu Hasan Ataman Yıldırım ve yine kendisi gibi eski bir özel kuvvetler mensubu olan Hasan Atilla Uğur ile birlikte kalıyordu. İddiaya göre spor yaptıktan sonra duş alan Kozinoğlu fenalaştı. Kozinoğlu’nun fenalaştığını fark eden koğuş arkadaşlarından Hasan Ataman Yıldırım Kozinoğlu’na dilaltı hapını verdi. Hasan Atilla Uğur ise koğuş içerisinde bulunan acil durum butonuna basarak infaz koruma memurlarını çağırdı. Kozinoğlu önce revire ardından da ambulansla Silivri Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kâşif Kozinoğlu, 10 Mart 2011’de tutuklanmıştı. “Terör örgütü üyeliği ve gizli belgeleri temin etmek”le suçlanan Kozinoğlu için 38–69 yıl arası hapis cezası isteniyordu. Oda TV davasının ilk duruşması 22 Kasım Salı görülecek ve Kozinoğlu ilk defa savunma yapacaktı.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir