• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Ramazan davulcularından ilginç ilan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin`deki Ramazan davulcuları kendi mıntıkalarında sahte davulculara karşı halkı uyarırken bahşişlerin kendileri dışında kimseye verilmemesi için de kendi resimlerinin üzerine basılı olduğu el ilanlarını dağıtıyorlar.

Merkez Akdeniz İlçesi Yeni Mahalle`de Ramazan davulcusu olan Necaatin Okan ve İnayet Çalar, Ramazan`ın ortasında ve Ramazan Bayram`ında ortaya çıkan korsan davulculara karşı ilginç önlem aldı.

Mahalle muhtarının ismi ve telefonun üzerinde bulunduğu el ilanlarını halka, işyerlerine ve evlere dağıtan davulcular; el ilanları aracılığıyla, Ramazan bahşişlerinin kendileri dışında kimseye verilmemesini ve kendilerini mahallenin davulcuları olarak tanıtanlara da itibar edilmemesi gerektiği vurguluyor.

Dağıtılan el ilanlarında ise şu ifadeler yer alıyor: “ 2015 Ramazan davulunuzu aşağıdaki resimleri görülen bizler çalacağız. Ramazan bahşişlerinizi verirken, resimlere dikkat ediniz. Çünkü bazı açıkgözler bizler adına bahşişlerimizi toplamakta, hakkımızı gasp etmektedir. Eşlerimiz olduğunu iddia eden kadın dilencilere bahşiş vermeyiniz. Ramazan ayınızı kutlar, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah`tan niyaz ederiz.” (Osman Öksüz- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir