• DOLAR 32.571
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2427.984
  • ...
Batman Müftülüğünden engellilere iftar yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İftar yemeğine Batman Vali Yardımcısı Cihat Arık, Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar, Gercüş İlçe Müftüsü Mehmet Demir, Hasankeyf İlçe Müftüsü Cemalettin Gezgiç, Müftülük çalışanları, Batman`daki Ortopedik, Bedensel, Görme, Zihinsel ve Engelsiz Engelliler Derneklerinde kayıtlı yaklaşık 300 engelli vatandaş katıldı.

İftar programı Gercüş ilçe Vaizi İbrahim Halil Yakut`un okuduğu Kur`an-ı Kerimle başladı. Okunan Kur`an-ı Kerimden sonra Vaiz İbrahim Halil Yakut tarafından akşam ezanı da okundu. Ezan sonrası Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar ezan duasını okumasıyla oruçlar açıldı.

İftar yemeğinden sonra Vali Yardımcısı Cihat Arık ve İl Müftüsü Hasan Çağlar kısa birer konuşma yaptılar.

Daha önce de engellilerle iftar programında buluştuklarını hatırlatan Müftü Çağlar, “Mübarek Ramazan ayında bir iftar yemeğiyle beraberiz. Müftülüğümüz her Ramazan ayında değişik muhterem misafirlerle iftarda beraber oluyor. İnşallah daha nice iftarları beraber görürüz. Bu mübarek Ramazan ayında katılımınızdan dolayı hem müftülüğümüz, hem de Diyanet İşleri Başkanlığı adına sizlere teşekkür ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı bu seneki Ramazan ayının ana teması olarak ‘Vakit iyilik vakti, bu Ramazan ve her zaman` sloganını belirledi. Biz beraber olmakla bir iyilik yapmış oluyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu Ramazan ayında 81 ilde buna benzer iftarlar planladı.” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsünden sonra konuşan Batman Vali Yardımcısı Cihat Arık ise şunları söyledi: “Toplumun farklı kesimleri bir araya getirerek kurmayı amaçladığımız iyilik sofrasında toplanmak, hasbihal etmek Ramazan`ın ruhu olan iyiliği yaşamak ve yaşatmaktır. Başı rahmet ortası mağfiret ve sonu da cehennem azabından kurtuluşla müjdelenen bu güzel ayda, Allah`ın rahmet ve bereketi sizlerin üzerinde olsun.” 

Yemekten sonra engelliler, kendilerini unutmayarak iftar yemeği veren İl Müftülüğüne teşekkür ederek, memnuniyetlerini dile getirdiler. (M. Sait Çelik – İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir