• DOLAR 32.312
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2451.12
  • ...
`Kur`an iklimi rahmet iklimidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okulların tatile girmesiyle boşta kalan çocukların her türlü kötü alışkanlıklara sürüklenebileceğinin altını çizen Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) üyesi Abdurrahman Özekinci, çocukların kötü ortamlardan uzak durması ve dinini öğrenebilecekleri Kur`an-ı Kerim kursları ile camilere gönderilmesi için teşvik edilmeleri gerektiğini söyledi.

İslami ve ahlaki bir endişesi olan ailelerin, çocuklarını yaz tatilinde Kur`an-ı Kerim eğitimine göndermeleri gerektiğini ifade eden Özekinci, Diyanet İşleri Başkanlığının da bu yönde teşvik çalışmaları olduğunu belirtti.

Çocuğunun maneviyatını düşünen herkesin çocuğunun elinden tutarak camiye götürmek gerektiğini ifade eden Özekinci, “İslam düşmanları, çocukları dininden ahlakından uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bu yüzden çocuklara sahip çıkmalı. Herkes bu yönde çalışmalıdır. Binlerce çocuk, ders almak için camilere gidiyor. Sadece hocalık yaptığım bu camide bile yüzlerce öğrenci vardır. Diyarbakır`da 300 cami vardır. Toplamına bakarsak 30 bine yakın öğrenci yapıyor. Böylece parlak bir geleceğin, huzurlu günlerin ve çalışkan nesillerin temeli atılmış olur. Çocuklar güzel yetişirse, toplumu değiştirebilir.” dedi.

“Kur`an iklimi rahmet iklimidir”

Kur`an ikliminin rahmet iklimi olduğunu belirten Özekinci Hoca, peygamberin çizdiği yoldan ve onun sünnetine göre hareket edilmesi gerektiği ifadelerini kullandı.

Özekinci, “Veliler, dershaneye paralar dökerek çocuklarına eğitimini aldırabiliyorsa, ücretsiz olan Kur`an kurslarına ve camilere göndermelerine engel olan nedir? Çocukların anne ve babaları gelip bakabilirler. Çocukların hangi ortamlarda dersler aldıklarını izleyebilirler.” şeklinde devam etti.

Zamanı iyi değerlendirmek gerektiğinin altını çizen Özekinci, “Çünkü zaman geri gelmez. Televizyon ve telefonlarla aramıza mesafe koymalıyız. Sokaklarda ve internet kafe tarzı yerlerde zamanımızı öldürmemeliyiz. Yaz tatili bitince camide öğrendiğimiz dersleri evde tekrar edelim.” ifadelerini kaydetti.  (M. Sıddık Bilge - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir