• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Ağrı`da yaz Kur`an kursları yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet işleri Başkanlığı tarafından başlatılan ve yaz tatili boyunca devam edecek olan yaz Kur`an kurslarına Ağrı`da çocukların yoğun ilgisi gözlerden kaçmadı.

Ağrı İl Müftüsü İbrahim Gemici, kendisine ve topluma faydalı olacak bireyleri yetiştirmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Müftüsü İbrahim Gemici, hedeflerinin daha fazla çocuğa ulaşarak kendilerine ve topluma faydalı bireyleri yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Gemici, “Yaz Kur`an kursları ayın 22`si ile birlikte başladı. Hedefimiz her yıl öğrenci sayımızı bir önceki yıla göre artırmak ki geçen yıl öğrenci sayımızı bir önceki yıla göre iki bin kişi artırmıştık. İnşallah 22 bin ortalama öğrenci sayısını 25 binlere çıkaracağız.“ dedi.

Kurslar için görevlilere seminerler verdiklerini belirten Gemici, “Her Müslüman çocuğunun bilmesi gereken dini kuralları, hangi metotlarla öğrenmesi gerektiği noktasında yaz Kur`an kursları başlamadan önce görevlilerimize seminer verdik. Çünkü çocuklar geleceğimizdir. İnancını bilen çocukların en başta kendilerine ve yakınlarına çok büyük faydaları olacağı hepimizin malumudur.  Çünkü neslin haramı-helali bilmesi lazım. Sevabı-günahı öğrenmesi lazım. Bunları bilmez ise hiçbir faydaları yoktur. İnşallah Ramazan`ın bereketi ile faydalı bir dönem geçireceğiz.“ şeklinde konuştu.

Gemici, “Talebe sayısı fazla olduğu için kendi görevlilerimiz yetmiyor. İmam Hatip Okulu mezunu SBS ile 60 puan üstü almış öğretici adaylarını da burada imtihana tabi tuttuk. Sınavımızda 70 ve üzeri alan 50 öğretici de kendi görevlilerimiz ile birlikte ders veriyor. Tabi buna rağmen yine de öğretici sayısı noktasında sıkıntı yaşıyoruz.“ diye konuştu.    (Ömer Adıgüzel - İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir