• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Suriyeli öğrencilere kırtasiye yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehitkamil 8 Şubat Anadolu Lisesi’nde eğitim gören Suriyeli 700 öğrenciye kırtasiye yardım töreninde konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Suriyeli öğrencilerin eğitimlerini devam etmesi için elinden geleni yapmaya gayret göstereceğini söyledi.

Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü okulda inceleme yapan Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile Şehitkamil ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, öğrencilerin son durumu ile ilgili  öğretmenlerinden bilgi alarak, eğitim gördükleri sınıfları gezdiler.

Başkan Fadıloğlu burada yatığı konuşmada, “Öncelikle eğitiminizi devam ettirdiğiniz için sizlere ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Tabi eğitimsiz hayat düşünülemez. Bizim bir birimizden ayrımız gayrımız yoktur. Suriye ve Türkiye kardeştir. Bu okulda sabahleyin diğer kardeşleriniz okuyor, öğleden sonra sizler okuyorsunuz. Bu eğitim sistemi içerisinde yöneticilerimizden öğrendik ki, sizlerin kırtasiye ihtiyacınız varmış. Biz de sizin bu kırtasiye ihtiyacınızı gidermek adına, buradaki 700 öğrencimizin kırtasiye ihtiyacını yerine getirdik.”dedi.

Suriyeli öğrencilerin eğitim sürecinde başta kırtasiye olmak üzere her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için de çalışacaklarını kaydeden Fadıloğlu, Ramazan Bayramından sonra, öğrenciler için Dülük Tabiat Parkında bir piknik şöleni yapacaklarını dile getirdi.

 Konuşmaların ardından kırtasiye malzemeleri Suriyeli öğrencilere dağıtıldı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir