• DOLAR 32.511
  • EURO 35.41
  • ALTIN 2434.584
  • ...
BBP lideri Destici: Sokakları köpeklerden temizleyeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici,  "Önceliğimiz barınaklardır, kısırlaştırmadır. Bunları yapıyoruz ama yine elbette ki hastalıklı olanlar, aşırı saldırgan olanlar belediyelerimizin veterinerleri gözetiminde onlarla ilgili de gerekli tedavi ve diğer işlemler yapılmaktadır" dedi.  Destici 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun, mama lobilerinin faaliyetleri sonucunda çıkarıldığını belirtti. 

Destici, "Önceliğimiz barınaklardır, kısırlaştırmadır. Bunları yapıyoruz ama yine elbette ki hastalıklı olanlar, aşırı saldırgan olanlar yine belediyelerimizin veterinerleri gözetiminde onlarla ilgili de gerekli tedavi ve diğer işlemler de yapılmaktadır. Biz sözümüzü verdik ve bizde olan belediyeleri sokak köpeklerinden temizleyeceğiz ve vatandaşlarımızı bu anlamda da huzura erdireceğiz" diye konuştu.

"Gerekiyorsa yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç var. Meclis ivedilikle bu yasal düzenlemeyi yapmalı" diyen Destici, şunları söyledi:

"Daha önce yapılan, maalesef hayvan hakları diye meclisten geçirilen kanunun belli maddeleri maalesef mama lobilerinin yaptığı faaliyetlerle yasalaştığını bugün daha iyi anlıyoruz. Dolayısıyla da yeni bir yasal düzenlemeye bu konuda da ihtiyaç olduğunu söylüyorum"

Bu haberler de ilginizi çekebilir