• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gazianteplilerden idam kararlarına kitlesel tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar tarafından organize edilen kitlesel basın açıklamasında, darbeci Sisi ve işbirlikçi ortaklarının verdiği idam kararlarının Müslümanlar açısından meşru olmadığı ve insanlığın onuruna ve şerefine en büyük hakaret olduğu vurgulandı.

İkindi namazında Yeşil Camii’nde bir araya gelen STK yetkilileri ve yoğun katılım gösteren Gaziantepliler, kortej şeklinde “Kardeşlerin cellatların elinde ayağa kalk ayağa Türkiye” pankartı ile Şehitler abidesine kadar tekbir ve sloganlar eşliğinde yürüdü.

Muhammed Mursi, Muhammedd Bedii ve Yusuf El-Karadavi ile Mısır direnişinin sembol işareti olan Rabia dövizleri taşıyan Gaziantepliler, sık sık ‘Kahrol sisi seninleyiz Mursi’, ‘İhvana selam direnişe devam’, ‘İşbirlikçi zalimler’ sloganları attı.

Şehitler abidesindeki basın açıklaması Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlarken, Gaziantep Gönüllü Kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Abdulkadir Ermutaf, Emperyalist ülkeler ve uluslararası suç örgütleri ile başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkelerinin darbe yönetimine açtığı sınırsız kredi, sergilediği tepkisizlik ve sessizliğin bugüne kadar Mısır’da normalleşmeyi engellediğini ifade etti.

“İdam kararları meşru değildir”

Darbeci Sisi ve işbirlikçi ortaklarının verdiği idam kararlarının Müslümanlar açısından meşru olmadığını belirten Ermutaf, “Darbeci Sisi ve ortakları olan ABD, Avrupa Birliği (AB) ve Siyonizm’in ne kadar alçakça işlere kalkışacağını göstermektedir. Darbeci Sisi ve işbirlikçi ortaklarının verdiği idam kararları, bizler açısından meşru değildir, insanlık onur ve şerefine en büyük hakarettir. Alınan bu kararlar insanlığın alnından hiç silinmeyecek kara bir leke olduğu ve bu kararların Mısır'ın geleceğini ipotek altına aldığı gibi, önümüzdeki yıllarda kapanması çok zor sosyal yaralar açacaktır.”dedi.

“Ortaya çıkacak kaos tüm bölgeye zarar verecektir”

Darbe yönetiminin verilen idam kararlarıyla, zulüm ve vahşette son noktaya ulaştığını vurgulayan Ermutaf, “Emperyalist ülkeler ve uluslararası suç örgütleri, başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkelerinin darbe yönetimine açtığı sınırsız kredi, sergilediği tepkisizlik ve sessizlik, bugüne kadar Mısır'da normalleşmeyi engellemektedir. Darbeye destek veren tüm aktörler verilen idam kararlarına gereken tepkiyi vermezler ve darbe yönetimine karşı tavırlarını gözden geçirmezlerse ortaya çıkacak kaos tüm bölgeye zarar verecektir.” ifadelerini kullandı.

“İdam sehpasına ve tarihin çöplüğüne gidecek olanlar iktidardakiler ve yandaşlarıdır”

Mısır askeri darbe ve darbe sürecindeki bütün uygulamalarının tüm bölgeye ve darbeye destek veren ülkelere domino etkisi yapacağını ve uzun yıllar sürecek bir belirsiz tabloya sebep olacağına dikkat çeken Ermutaf, “Muhammed Mursi, Muhammed Bedi ile birlikte Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El-Karadavi'ye verilen gayri meşru idam kararları Ortadoğu'da tüm dengeleri bozacaktır. Muhammed Mursi'nin oğlu Usame Mursi’nin ikiyüzlü batıya verdiği şu cevap, herhalde en anlamlı cevap olacaktır. ‘İdam sehpasına ve tarihin çöplüğüne gidecek olanlar hali hazırda iktidardakiler, yandaşları ile halkı günden güne yoksullaştıranlardır.”diye konuştu.

“Müslüman kardeşler Müslümanların onurudur ve onuru olmaya devam edecektir”

Mısır halkının bu işi burada bırakmayacağını vurgulayan Ermutaf, Müslüman Kardeşlerin yapılan bu hile ve tuzaklara karşı direneceğini belirterek, “Mısır’ın onurlu insanları darbe sevdalısı bu zihniyeti ve işbirlikçilerini ülkelerinden def edecek ve böylece İslam toprakları felaha kavuşacaklardır. Bu anlamda Muhammed Mursi ve ihvan-ı Müslimdeki diğer kardeşler Müslümanların onurudur ve onuru olmaya devam edecektir.” diyerek tüm insanlığı Mısır halkının yanında olmaya davet etti.   (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir