• DOLAR 32.568
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2445.144
  • ...
Mardin`de Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa`nın (s.a.v.) mübarek viladetinin yıl dönümü münasebetiyle Mardin`de bir program düzenlendi. Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi tarafından düzenlenen programa Dursun Ali Erzincanlı katıldı.

Mardin Artuklu Üniversitesi`nin Rektörlük Binası`nda bulunan Kültür Merkezi Salonu`nda yapılan program saat: 20.00`de Veysel Oyman`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından günün anlam önemine binaen Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer bir konuşma yaptı.

Değer, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa`nın (s.a.v.) Veda Hutbesindeki, “Ey müminler! Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler, Allah'ın kitabı Kur-ân-ı Kerim ve Peygamberin (a.s.m) sünnetidir.  Ey Müminler! Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz! Müslüman Müslüman`ın kardeşidir ve böylece bütün Müslümanlar kardeştirler. Bir Müslümana kardeşinin kani da mali da helal olmaz.” sözünü hatırlattı.

Değer konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Çağımızda, özellikle İslam coğrafyasına baktığımızda bu tavsiyelere uymadığımız ve Müslüman`ın Müslüman kanını oluk oluk akıttığı elim bir manzara yaşıyoruz. Aslında çağımızın bu hastalığının reçetesini Peygamber Efendimiz demin veda hutbesinde okuduğum cümlede zikretmiştir. Bunlar, Allah`ın kitabı Kur`an-ı Kerim ve Peygamberin sünnetidir. Sözlerimi Peygamber Efendimizin şu hadisiyle bitirmek istiyorum; ‘Sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız.` Bu çağrıya gelin hep beraber kulak verelim ve birbirimizi yaradan dan dolayı sevelim.”

Yapılan konuşmanın ardından sahneye çıkan Dursun Ali Erzincanlı, katılımcıları selamladıktan sonra Eğitim-Bir-Sen`in kurucusu merhum şair Mehmet Akif İnan`ın “Mescid-i Aksa” şiirini okuyarak başladı. Program Dursun Ali Erzincalı`nın okuduğu farklı şiirlerle sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir