• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çaldıran`da Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çaldıran`da Peygamber Sevdalıları Platformu Van Bölge Koordinatörlüğü tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi.

Melik Yavuzer ve Mesut Durmaz`ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Kerem Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlik, ardından seslendirilen ilahiler ve okunan Mevlid ile devam etti. Erciş Grup Besmelenin seslendirdiği ilahiler, katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Ali Aslan, Müminlerin Allah`ın yolunda fedakâr olmaları gerektiğine dikkat çekti. Aslan, “Müminler Allah yolunda canlarını, evlatlarını, mallarını vermelidirler, her şeylerini Resûlallah`ın sevgisine kurban etmelidirler.” dedi.

Müminlerin cesur olması gerektiğini vurgulayan Aslan “Müminler, dininden taviz vermemelidirler, cesur olmalılar, kahraman cesaretli olmalıdır ki Allah`ın huzuruna şerefli gitsin. Hz Muhammed (sav) geldiğinde en çok sevinen bunlar oldu: Kebenin taş ve ağaçları, yeryüzü zemini, kadınlar, köleler küçük kızlar, sahipsiz, çaresiz, fakir ve mazlumlar, zulümden, hakaretten ve karanlıktan kurtuldular.” şeklinde konuştu.

Etkinlik, Molla Ahmet Bağ`ın yaptığı duayla son buldu.  (Cüneyt-Hasar-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir