• DOLAR 32.564
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2449.447
  • ...
Şırnak  Üniversitesinde  Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üniversite konferans salonunda saat 13.30 da başlayan ‘Eşsiz Önder Hz. Muhammed` temalı Kutlu Doğum  etkinliğine, öğrenciler ve vatandaşların  yanı sıra,  Hüda Par İl Başkanı Abdullah Kılınç, İlçe Başkanı Emcet Yalçın katıldı.

Sunuculuğunu İlahiyat Fakültesi  öğrencilerinden Cihat Tarhan`ın yaptığı etkinlik, Ramazan Anık`ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış ve selamlama konuşmasını yapan Gökhan Ulalı, Hz.Muhammed`le hayat ikliminin anlam ve değer kazandığını belirterek,   insanlığın adalette, liderlikte ve  aile hayatında eşsiz bir önder ve örnek olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından Özlem Ajans sanatçıları Derviş Madsor ve Salih Gül ilahi ve ezgilerle katılımcılara müzik ziyafeti sundu.

İlahi ve ezgilerden sonra mevlithanların mevlid-i şerif okumaları ile devam eden programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Cengiz Aydın, konuşmaında  Hz.Muhammed`in hayatından kesitler aktardı.

“ Bir gün gelecek Cudi Allah-u Ekber sesleriyle yankılanacak ”

‘Hz.Nuh`un (a.s) memleketinde Hz.Nuh`u anlamadan Hz.Muhammed`i anlamak çok zordur`diyen Aydın, “ Suyu olmayan, denizi olmayan bir memlekette,  Allah Hz.Nuh`a bir gemi yapmasını söylemiş ve Nuh (a.s) gemi yapmıştır.Ayeti kerimede diyor ‘Biz göğe dedik ki suyu indir, yere de dedik ki suyu tut` ve gemi suda dalgalandı.Bilmiyorum o gün Nuh (a.s) kaç insanı almıştır o küçücük gemiye. Şimdiki tersanelerden bahsetmiyoruz .Şimdi cudi mahsundur. Cudi tekrar Müslümanların tekbir seslerine hasrettir. Ben de burdan sesleniyorum bir gün gelecek Cudi`nin en yüksek yerinden Müslümanlar‘Allah`u Ekber` diyecekler”

Hz.Muhammed`in eşsiz bir önder olduğunu vurgulayan Aydın,  günümüzde Resulün manen ve fikren öldürülmek istendiğini belirterek   “ Bazıları Resulullah`ın öğretilerini aramızdan, içimizden kaldırmak istiyor. Onun yerine yeni yeni zevatlar diyorlar ki,`Hz.Muhammed yeryüzünde yok. Alın size yeni önder bir lider` Kur`an öyle demiyor ama. Kur`an diyor ki, ‘O sizin her zaman örneğinizdir, idolünüzdür, liderinizdir” şeklinde konuştu.

“ Liderliğin vasfı, Kur`an ile amel ile mümkündür ”

Önder ve lider vasıflarının Allah`ın kitabı ve Peygamber sünneti ile amel etmekten geçtiğini ifade eden Aydın,   Kur`an ve sünnetsiz olanlarının önderliklerinin bir anlam taşımadığını ve  ahirette onları  büyük bir mesuliyetin beklediğini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından tekrar sahne alan sanatçılar  İlahilerini seslendirirken, katılımcılarda beraber   eşlik etti.

Program yapılan dua ile sona erdi.(İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir