• DOLAR 32.574
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2425.443
  • ...
Karlıova Taşlıçay köyünde Kutlu Doğum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalılar Platformu tarafından Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinlik öncesi Taşlıçay köyünde 20 adet küçükbaş hayvan kesilerek Kutlu Doğum münasebetiyle gelen misafirlere yemek ikram edildi. Yoğun bir katılımın olduğu etkinlik, Hafız Mehmet Alan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, okunan mevlitle ve seslendirilen şiirlerle devam etti.

Programda konuşan Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerinden Mehmet Tamaç, Hz Muhammed (sav)'in tebliğe başladığı ilk andan itibaren başta amcası olmak üzere müşrikler tarafından hedef alındığını belirterek, "Ona eziyetler yapıldı, boykot uygulandı ve hatta deve işkembesi bile üzerine döküldü ama o hiçbir zaman davasından taviz vermedi. Müşrikler, vazgeçmesi için en değerli olan ne varsa onu teklif etti ama hiçbir teklifi kabul etmedi ve davasını tebliğ etmeye devam etti." dedi.

Hz Muhammed (sav)'in nasıl sevilmesi gerektiğini sahabe hayatından kesitler aktararak anlatan Tamaç, onu hakkıyla sevmenin onun getirdiği dine uymak ve hayatın her anında onu örnek almakla mümkün olacağını söyledi.

Program konuşmanın ardından Grup Kervan sanatçılarından Muharrem Demir ve Alper Rezan`ın seslendirdiği ilahilerle davam etti.

Kutlu Doğum münasebetiyle Taşlıçay köyünde, 96 milyon 441 bin 233 salavat, bir milyon 170 bin Yasin, bin İhlas, bin Fatiha ve bin Kelime-i Tevhit okunduğu açıklanırken, etkinlik Tekin Yıldırak`ın yaptığı duayla son buldu.  (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir