• DOLAR 32.565
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2445.537
  • ...
Muş`un Çengilli köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Muş'un Çengilli köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Köy meydanında yapılan etkinliğe halkın yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Abdurrahman Tarhan'ın Kürtçe olarak sunumunu yaptığı etkinlik, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlik daha sonra Grup Vahdet Çocuk ilahi grubunun okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. Okunan mevlidin ardından Özlem Ajans sanatçılarından Yunus Sönmez'in okuduğu birbirinden güzel ilahi ve ezgilerle katılımcıların coşkusu doruğuna ulaştı. Ardından etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Mahfuz Ural bir konuşma yaptı.

Hz Muhammed'in hiç bir beşere benzemediğini ve O'nun insanlığın rehberi olduğunun altını çizen Ural, “Hz Muhammed bir beşerdir fakat hiç bir beşer gibi değildir. Belki O taşların arasında bir yakut misalidir. O insanların en hayırlısı ve en güzel örnektir. Allah O`nu insanlığa tek önder ve rehber olarak göndermiştir. İnsanlar O rehberin ardından gittikçe kurtuluşa ereceklerdir.” dedi.

Her Müslüman'ın Hz. Muhammed'in bıraktığı mirasa sahip çıkarak veraset görevini yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Ural, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün biz Müslümanlar olarak Hz Muhammed`in (sav) veraset görevini yerine getirmemiz gerekiyor. Hem kendimizin hem insanlığın kurtuluşu için çalışmamız gerekiyor. Şunu hiç bir zaman unutmayalım ki dünya imtihan yeridir. Allah'ın insanları imtihan etmesi Hz Âdem`den başlamış, kıyamete kadar devam edecektir. Tek bir insan dahi yeryüzünde kaldıkça imtihan devam edecektir. Hak ve batılın imtihanı olacaktır. Hak ehli olanlar her zaman aziz olacak, batıl ehli ise her zaman rezil olacaktır.”

Etkinlik küçük bir kız çocuğunun okuduğu şiirle devam etti. Şiirin ardından tekrar sahneye çıkan Grup Vahdet sanatçıları ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Okunan ilahi ve ezgilerin ardından program, köy İmamı Molla Hasan Keserin yaptığı dua ile sona erdi. (Mustafa Bikeç-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir