• DOLAR 32.551
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2435.08
  • ...
`İslam ümmeti yekvücut olmalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Nuh Eğitim Der, Peygamber Efendimizin sene-i devriyesi münasebetiyle Şırnak`ta ‘Eşsiz Önder Hz.Muhammed (sav)` temasıyla işlenen Kutlu Doğum etkinliği katılımcıları, etkinlik öncesi ve sonrası duygularını paylaştı.

Dün Şırnak`ta binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliğine katılan 7`den 70`e herkes İslam`ın birlik ve beraberliğini, Müslümanların yekvücut olması gerektiğini ifade etti.

Peygamber âşıkları, düzenlenen mevlit etkinliği münasebetiyle duygu ve düşüncelerini İ LKHA mikrofonlarına aktardılar.

Almanya`dan gelip bu etkinlikler münasebetiyle Türkiye`de olduğunu aktaran Ahmet Pişkin, bölgedeki tüm programlara katıldığını ve tüm dost ve arkadaşlarına da tavsiye ettiğini söyledi.

“ Bu programlar imanımızı kuvvetlendiriyor ”

Katılımcı Ahmet Pişkin, bu türden programların sayesinde imanlarının artığını ve kuvvetlendiğini belirterek, " Bu etkinliklerle coşkumuz pekişiyor. Biz bu Peygamber Sevdalıları platformuna minnettarız böyle etkinlikleri bizlere yaşattıkları için Allah onlardan razı olsun. Allah bizleri mevlid-i şerifin hayrından bereketinden mahrum bırakmasın. Bu etkinliklerden dolayı çok memnunuz devamını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Peygamber Efendimiz(sav) yüzü suyu hürmetine gerçekleşen mevlit programlarına gelme sebeplerinden birisinin de onun şefaatine nail olmak olduğunu aktaran Ekrem Baştuğ da, tek isteğinin Müslümanların İslam bayrağı altında yekvücut olması olduğunu ve her zamanda bu şekilde dua da bulunduğunu belirtti.

Tüm dünya insanlarının birlik olması gerektiğini söyleyen Baştuğ, “Bizim liderlerin, Amerika, Fransa ve İsrail ile dostluk yapmasını istemiyoruz. Onlarla ilişkilerini kessinler İslamla tek vücutluklarını gerçekleştirsinler. Biz Müslüman`ız İslam davası için uğraşmamız lazım. Bakın Suriye`de, Arakan`da, Mısır`da, Filistin`de, Kürdistan`da Müslümanların kanı dökülüyor. Bu sözde liderlerimizde bu yabancılara uşaklık ediyor.Biz Kur`an`ın hakim olmasını istiyoruz.Bu İslam alemindeki kanın durması lazım.Bunun içinde Müslümanların birlik olup Kur`an ve Sünnete sarılmasıyla gerçekleşir ” dedi.

“ Peygambere olan sevdamız için buradayız “

Etkinlik için Diyarbakır`dan geldiğini anlatan Fesih Yasak da,” Peygamber Efendimize olan sevdamızı, aşkımızı, coşkumuzu belirtmek için buradayız. Resulü  Ekrem bizim için eşsiz önderdir, bizim değerimizdir.onu tanımak için Kur`an`ı bilmek lazım çünkü onun ahlakı Kur`an`dı.Aslında bu etkinlikler vesilesiyle Müslüman halkın yada bu asrın insanının idrakine,  Hz. Peygamber ve dostlarının yaşantısı hayat tarzı sunuluyor.Rabbim bu etkinlikleri düzenleyen, organize eden ve buraya gelen Bütün Müslüman kardeşlerimden razı olsun.Hepimizin bu uğurdaki aşkını, şevkini muhabbetini daha bir pekiştirsin.Muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

9 yaşındaki İlkokul öğrencisi Bünyamin adlı Peygamber aşığı ise,” Tüm Müslüman kardeşlerimi böyle etkinliklere davet ediyorum. Gelmeyen insanlarımızı da bundan sonra oluşacak etkinliklere gelsinler “ diyerek duygularını paylaştı.

Etkinliği organize eden Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Nuh Eğitim Der Başkanı Nurettin Tatar`da, etkinlik için bir aydır hazırlık yaptıklarını ve Peygamber`e yaraşır bir mevlit programı için yapılan çalışmaları aktardı.

“ Allah Kur`an-ı hakim kılsın “

Tatar, "Üye ve gönüllerimizle yaptığımız çalışmalar çok şükür karşılığını buldu. Halkımız mevlit alanına akın akın geliyor" ifadelerine yer verdi.

PKK tarafından katledilen Şex Zeki Atak`ın annesi de bol bol dua ve niyazda bulunarak, “ Bu etkinliği düzenleyen ve organize edenlerden Allah razı olsun.Allah Kur`an-ı hakim kılsın” ifadelerini kullanarak duygularını dile getirdi.

8 yaşındaki ilkokul öğrencisi Kadri isimli katılımcı da yapılan etkinlikten çok memnun olduğunu bundan sonra her yıl mevlide katılacağını ifade etti. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir