• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Siverek Diyanet-Sen`den Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet-Sen Siverek temsilciliği tarafından Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çıkrık (Çixrix) Mahallesinde kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Program ihsan Yarluğ tarafından okunan Kur`an-ı Kerim ile başladı. Ardından Mehmet Akarsu tarafından Kürtçe mevlit okundu.

Programa konuşmacı olarak Molla M. Selim Acarlar Katıldı. Peygamberin örnek hayatından kesitler sunan Acarlar, peygamberin ahlakının Kur`an olduğuna vurgu yaparak Müslümanların ahlakının peygamberin ahlakına benzemesi gerektiğine dikkat çekti.

Peygamberin İslam davasını tebliğ ederken çeşitli sıkıntılar çektiğini belirten Acarlar, “Resulullah bu sıkıntılara karşı sabır ve sebatla karşı koymuştur. Müslümanlar da hayatında başına gelen sıkıntılara karşı peygamberi örnek alarak sabır göstermelidir.” dedi

Müslümanların birbirlerine karşı muhabbet beslemeleri ve ilişkilerini geliştirmeleri gerektiğine vurgu yapan Acarlar, konuşmasının sonunda hayatlarını Kur`an ve sünnet dışında dizayn edenlerin başarılı olmayacağını belirtti.

Programda Çermik İlahi Grubu seslendirdiği ilahilerle peygamber aşıkları coştu. Program Siverek Diyanet-Sen başkanını Ramazan Öz`ün yaptığı dua ile sona erdi.  (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir