• DOLAR 32.334
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2296.392
  • ...
Batman`da liseli öğrenciler Kutlu Doğumu kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kozluk Merkez Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinlik İbrahim Tunç`un Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Okul Müdürü Sabır Baskın`ın açılış konuşması ve seslendirilen şiirlerle devam eden etkinlik, Ümit Arslan, Abdussamet kırıcı ve Numan Aktaş`ın okuduğu Mevlid-i Şerifle devam etti.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Zeynelabidin Çınar, İslam`da birlikte yaşama ahlakına değinerek, Batı medeniyetinde birlikte yaşama ahlakının olmadığını vurguladı.

Batı medeniyetinin tarihinde binlerce katliam sahnesinin olduğuna dikkat çeken Çınar, milyonlarca insanın Batı medeniyeti tarafından katledildiğini ve Kızılderili gibi milletlerin köklerinin batılılar tarafından yok edildiğini belirterek, ancak ve ancak İslam`da birlikte yaşama ahlakının olduğunu söyledi.

Hz. Ömer`in Kudüs`ü fethine değinen Çınar, “Bu fetih sıradan bir fetih olmayıp dünyaya hoşgörü, kerem, barış ve güven konusunda benzersiz bir örnek sunmuştur. Kudüs`ün fethinde bir insanın tek damla kanı dökülmemiş ve Kudüs fethedilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik sahnelenen tiyatro gösterimiyle devam etti.

Ardından okul öğrencileri tarafından birbirinden güzel ilahi ve ezgiler programa renk katarken, program Şakir Arı`nın okuduğu dua ile son buldu.

Ayrıca programa katılan öğrenci ve vatandaşlara ikramlarda bulunuldu. (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir