• DOLAR 32.544
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.583
  • ...
İstanbul`un Sultangazi ilçesinde kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatma yağar -* Doğruhaber

Sultangazi Umut der ismetpaşa temsilciliği, Gazi temsilciliği ve 50. Yıl temsilciliğinin düzenlediği programda genç- yaşlı- çocuk her yaştan katılımın olduğu gözlemlendi. Allah Resülünün viladetini idrak etmek için hanımlar bir araya geldi.
Program Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra selamlama konuşmasını yapan Halime Gönül  “Allah resulü aramızda değil fakat bizler onun sünnetini aramızda yaşatmalıyız. Allah resulünü hayatımızda model almalıyız.” Dedi.  Devamında “bizlerde Ebu Eyyub-el ensari gibi heyecanlıyız,  Neccar oğullarının kızları gibi seni seviyoruz ey Allah`ın resulü!”  diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Daha sonra Türkçe mevlidi şerifin okunduğu program duygulu şiirlerle devam etti. Sonrasında Umut der öğrenci kulübünün seslendirdiği ilahilere yer verildi.

İlahilerin ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Nisanur dergisi editörü Elif Yüksek şunları söyledi: “bugün ilk inen ayetin üzerinde durmamız gerekir. İkranın Allah resulünün hayatındaki ve bizim hayatımızdaki akislerini irdelemeliyiz. Bu emrin üzerine kurulan eğitim kurumu yani Darul Erkam`dır. Ve islam dini bilmeyi öğrenmeyi bundan sonra gelecek imanı makul görmüştür. Resulullah`ın eğitim tarzını benimseyip hayatımıza uygulamamız gerekiyor. Dünya üzerinde birçok karakter tarzı vardır ve peygamber bunun farkında olarak insanlara farklı biçimlerde davranışlar sergilemiştir.” Dedi.

Sonrasında Hz. Hatice`nin islam dini uğruna karşılaştığı zorlukları anlatan bir tiyatro gösterimi sergilendi. Program yapılan duanın ardından verilen ikramla son buldu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir