• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Hamurkesen köyünde Kutlu Doğum heycanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Karaköprü`ye bağlı Hamurkesen köyünde, Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Köy meydanında düzenlenen mevlit etkinliğine köy halkı tarafından yoğun katılım gösterildi. Salavat ve tekbirler eşliğinde düzenlenen mevlit etkinliğine katılan köy halkının coşkusu etkinlik bitimine kadar devam etti.

Tevhit bayrakları ile süslenen meydanda, üzerinde lailaheillallah yazılı bandajları takan küçük kız ve erkek çocuklar, ellerindeki tevhit bayraklarını etkinlik bitimine kadar sallaması etkinliğe coşku getirdi. Etkinlikte ardı ardına çekilen salavatlar ve getirilen tekbirler manevi bir hava oluşturdu. Yaşları ilerlemesine rağmen meydana iştirak eden yaşlıların, yapılan konuşma esnasında duygulanarak ağladıkları görüldü.

5 yaşında mevlid-i şerif okuyan çocuk ilgi odağı oldu

Hamurkesen köyü cami İmam Hatibi Hafız Osman`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Şanlıurfa Kardeşler İlahi grubundan Ramazan İdem ile kardeş iki küçük çocuğun okuduğu mevlitle devam etti. 6 yaşındaki minik bir çocuğun, okuduğu mevlid-i şerifi dinleyenleri kendisine hayran bıraktı.

Okunan mevlidin ardından Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubundan Bülent Alkanat, Sinan Zarar, Cumali Taba ve Ramazan İdem Peygamber sevgisini işleyen ilahiler seslendirdi. Köy halkı, seslendirilen ilahilere eşil etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Bilal Demir Hoca, ashabın peygamber sevgisine, peygamberin ümmetine olan düşkünlüğüne ve buna karşılık ümmetin geldiği noktaya değindi.

Selahaddin-i Eyyubi de böyle etkinliklerle ümmeti bir araya getirdi

Peygamberi anlatmanın saatlere sığmayacağını söyleyen Demir, “Peygamber bir saatte anlaşılmaz, bir günde bir yılda anlaşılmaz. Peygamber, hayatımızın her alanında olması lazım, her saatimizde olması lazım. Adeta O`nu nefesimizle beraber alıp vermemiz lazım. İşte elhamdülillah peygamber sevdalıları bir ışık yaktı, bir ateşi tutuşturdu.” şeklinde konuştu.

Selâhaddin Eyyubi`nin Peygamber efendimiz (s.a.v.) ‘in mevlidi ile ümmeti bir araya getirdiğine dikkat çeken Demir, “Dikkat edin, İslam düşmanları olan haçlı orduları dört bir yandan saldırırken, Selahaddin Eyyubi bir ışık arıyordu. İşte o ışığı böyle etkinlikler düzenleyerek buldu. Peygamber sevdalılarını bir araya getirerek ateşi tutuşturdu. Ve İslam davasını bütün illere, beldeler götürdü. Bu gün de Peygamber Sevdalıları şehir şehir, kasaba kasaba, köy köy peygamberin aşkını dile getiriyor. Peygambere olan sevdamızı, ona olan biatimizi tekrardan yeniliyoruz. “ diye konuştu.

Konuşmanın ardından platform üyesi Köy-Der yönetim kurulu üyesi Celalettin Kılıç`ın yaptığı dua ile son bulurken etkinliğe katılan köy halkına çeşitli ikramlar yapıldı. (İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir