• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Aksaray`ın Alayhan Köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Aksaray İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AKSA-DER) tarafından Alayhan Köyünde halkın yoğun katılımıyla “Eşsiz Önder Hz Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Soğuk havaya rağmen köy halkının ilgi gösterdiği etkinlik, Ahmet Ulu`nun Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını Rüştü Erol yaptı.

Konuşmasında bugünün tarihe geçecek bir gün olduğunu dile getiren Erol, “Bu gün tarihe geçecek öyle güzel bir gündür ki, âlemlere rahmet, insanlığa kurtuluş, kavimlere bir müjde olarak gönderilen Hz Muhammed`i andığımız, anlamaya çalıştığımız ve biatımızı yenilediğimiz Muhammedi bir gündür.” dedi.

Erol konuşmasının devamında, “Yüce Rabbimize hamd ediyoruz ki köyümüzde bu güne kadar kimseye nasip olmamış bu güzel etkinliğin gerçekleştirilmesini bizlere nasip etti. Yeryüzünde sahip olacağımız en büyük şeref ve izzet budur.” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra Aksa İlahi Grubu`nun seslendirdiği Mevlid-İ Şerif ve ilahilerle Alayhan köy meydanında Kutlu Doğum havası esti. Peygamberi anlatan ve öven ilahilerin köy meydanında yükselen sesi, duygulu anların yaşanmasına vesile oldu.

Aksa İlahi Grubu`nun ardından “Eşsiz Önder Hz Muhammed” Konulu konuşmalarını yapmak üzere ilahiyatçı Nezir Tunç kürsüye davet edildi.

Hz Muhammed`in (sav) getirmiş olduğu İslam dinine uygun bir yaşam sürdürenlerin kesinlikle kazananlar tarafında yer alacaklarını vurgulayan Tunç, “Bu gün Peygamberin getirdiği ayetlere uygun yaşamayanlar, Peygamberin getirdiği mesaja uygun bir yaşamı benimsemeyenler, O`nun ahlakıyla ahlaklanmayanlar, Peygamberin yolundan başka bir yol arayanlar, kesinlikle kaybetmişlerdir.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında köy halkına seslenen Tunç, son olarak şunları söyledi: “Alayhan`ın Peygamber sevdalısı aziz halkı, şunu çok iyi bilin ki, bu gün bu soğuk havaya rağmen Peygamber için, O`na salât ve selam göndermek için toplandığınız bu meydan, Hz Muhammed`in memnuniyetine vesile olmuştur. Bu gün burada O`nun için toplanan sizler Allah`ı ve Resulünü memnun etmektesiniz.”

Etkinlik, Aksa Kız Çocukları Grubu`nun şiir dinletisi ile devam etti. Hz Muhammed`in yaşamını anlatan şiirler, katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Program, köy imamı Fatih Ayhan Hoca`nın yaptığı kapanış duasının ardından katılımcılara dağıtılan ikramlarla sona erdi. (Ömer Yıldırım-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir